Haberler

Merve Hasman'dan The Istanbul Edıtıon'da Görkemli Açılış

Güncelleme:

Sanatçı, The Istanbul EDITION'da gerçekleştirdiği fotoğraf sergisinde, 'modern yaşamın yoğun temposundaki kişinin şehirden kaçışını, iç dünyasına gerçekleştirdiği yolculuğu ve huzuru keşif sürecini' objektifine yansıttığını söyledi.

The Istanbul EDITION için özel olarak hazırlanan serginin açılış kokteyli; aralarında sanat, cemiyet ve iş dünyasından Ömür Gedik, Sibel Tüzün, Pınar Aylin, Yosun Güreli, Sibel İlkiz, Şebnem-Emre Çapa, Evin Şaşmaz, Dilek-Mustafa Toner, Gülriz Onursal, Hasman Ailesi, Tezman Ailesi'nin de bulunduğu değerli konuklar tarafından büyük ilgi gördü. Kısa film gösteriminin ardından davetliler sergiyi dolaşarak, fotografları sanatçıyla birlikte değerlendirdi. Sergi ve film gösterimi Şubat ayının sonuna kadar The Istanbul EDITION'da izlenebilecek.

Teknik eğitimlerini İsviçre, İtalya ve Amerika'da alan genç sanatçı Merve Hasman açılış kokteylinde yaptığı konuşmada kendisine destek verenlere teşekkür ederken duygulu anlar yaşadı. Konuşmasında fotoğraf sergisiyle büyük bir hayalini gerçekleştirdiğini belirterek; "Türkiye'de bulunduğum süre içinde birçok firma ile işbirliği yaptım. Çok güzel işlere imza attım. Fakat The Istanbul EDITION Otel ile yaptığım işbirliği benim ilk göz ağrım diyebilirim. Tam 7 sene sonra tekrar karanlık odaya girip, fotoğraf kağıdını koklayabildim. İnandığım işte 7 yıllık mücadeleden sonra bugünlere gelebilmek ve tek başıma korkusuzca bu yoldan vazgeçmemek benim mücadelem oldu' açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından serginin oluşum sürecini anlatan kısa film gösterimi yapıldı. Daha sonra Merve Hasman, fotoğrafların üzerindeki örtüleri kaldırarak serginin açılışını yaptı. Hasman sergiyi gezenlere fotoğrafları hakkında bilgiler verdi. Çekimlerde, şu anda tiyatro ve oyunculuk eğitimine devam eden, 2013 yılında Miss Turkey'de dereceye giren Ahu Ağırbaş model olarak yer aldı. Ağırbaş, The İstanbul EDITION ve Merve Hasman ile çalışmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Çekimler sırasında her bir karenin çekiminin ortalama 1-1.5 saatte gerçekleştirildiğini, özellikle bir karede sanatçı Merve Hasman'ın yakalamak istediği kompozisyon için iki nokta arasında aynı yerden defalarca geçtiğini ve sanatçının bu karedeki uzun pozlamayı analog filme yansıtarak oluşturduğunu ifade etti. Çalışmaların son halini diğer konuklarla birlikte ilk defa açılış kokteylinde gördüğünü ve örtüler açıldığında ise çok etkilendiğini ve heyecanlandığını sözlerine ekledi.

Çekimlerinin tamamı The Istanbul EDITION'da gerçekleştirilen, modern yaşamın yoğun temposunda kişinin şehrin içinde bile olsa şehirden kaçışını, iç dünyasına gerçekleştirdiği yolculuğu ve huzuru keşif sürecini sembolize eden sergi; Şubat sonuna kadar The İstanbul EDITION Otel'de gezilebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sibel İlkiz Pınar Aylin Sibel Tüzün Ömür Gedik Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title