Haberler

Merve Büyüksaraç: Erdoğan'a Hakaret Kastım Yoktu

Güncelleme:

İstiklal Marşı'ndan uyarlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretler içeren 'Ustanın Şiiri' başlıklı bir şiiri Instagram hesabından paylaşan 2006 Türkiye Güzeli model Merve Büyüksaraç hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında önce Asayiş Şube Müdürlüğü Bilgi İşlem Büro Amirliği'nde ifadesi alınan Büyüksaraç daha sonra İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

"HAKARET KASTIM YOK"

Savcı Vedat Yiğit'e ifade veren Büyüksaraç, "Ben Instagram hesabımdan paylaşmış olduğum yazıları tam olarak hatırlayamamakla beraber Twitter ve diğer sosyal linkler ile Uykusuz isimli karikatür dergisinden alıntı yapmış olabilirim. Mevcut, 'Ustanın Şiiri' isimli şiirin uyarlamasını ben yapmadım. Bana komik geldiği için paylaştım. Ayrıca o tarihte Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret kastım yoktur" dedi.

"HİÇBİRİNİ BEN HAZIRLAMADIM"

Söz konusu yazıyı Instagram hesabından paylaştığını kabul eden Büyüksaraç, "Sonra sildim ama tarihini hatırlamıyorum. Sadece bir arkadaşım bu paylaşımları yüzünden adli işlemle karşılaştığı için beni uyardı, ben de aynı olayın başıma gelmemesi için sildim" diye konuştu. Bu paylaşımların Gezi olayları sırasında Uykusuz dergisinden alıntı yapılarak paylaşılan karikatürler olduğunu belirten Büyüksaraç, "Hiçbirini ben hazırlamadım. Suçlamayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

SERBEST BIRAKILDI

İfadesinin ardından adli kontrol talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Büyüksaraç, hakimlik tarafından adli kontrol uygulanmasına gerek görülmeyerek serbest bırakıldı. Büyüksaraç twitter'dan, "Sosyal medyadan paylaştığım, bazı içeriklerle ilgili bir şikâyet üzerine emniyete çağrıldım. Gidip ifade verdim. Bana 'Ustanın Şiiri' soruldu. Yine sosyal medyadan bulduğum şiiri mizahi bulduğum için paylaştığımı ifade ettim" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Merve Büyüksaraç Instagram Twitter Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500

Yorumlar (43)

.....:

cumhurbaşkanımıza hakaret eden kişi tabiki cezasını çekecek

19
51
yanıtYanıtla
zafer cruzeMobil-ANDROID:

nedense akpartiyi sevmeyenler ayni tarz insanlar alkolik ozenti kisacasi kendini akilli zannedenler

21
47
yanıtYanıtla
nidaaaamobilWeb@haberler.com:

Bi yotum okudum kendi şiir okudu diye hapse atılmış özgürluk diyordu falan benim cumhurbaskanimi hapse girdiren siir hakaret icermiyo unutanlar için hatirlatiyimMinareler süngü kubbeler mifer,Camiler kislamiz Mu,minler asker,Bu ilahi ordu dinini bekler ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER diye milli eğitim kitabinda ozaman olan bi siir kıyas yaparken bile batiyosunuz bu şiir nerde onun kivirdigi hakaretler nerde düşünce özgürlüğü sadece sevmediğini için çamur atmak değil sonuna kadar arkandayiz Uzun Adammmmm

14
30
yanıtYanıtla
xboy:

akp nin bu seçimlerde oyu en baba yüzde 30

30
10
yanıtYanıtla
KARA YAZGILI:

ZAFER, BİZİM BİLİĞİM AK PARTİ HIRSIZI, YOLSUZU, MÜNAFIĞI, EROİNMANI SAHTEKARI BÜNYESİNDE BARINDIRAN BİER PARTİDİR, HAKKINDA BİMEDĞİMİZ BİR SEY VARSA SÖYLE DE SEVELİM ONU. .

27
12
yanıtYanıtla
FAKİR):

onu bunu bilmem bu ülke ne çektiyse ALEVİLERDEN çekti çünkü bunlar hain ve yüzsüz okadarr

5
20
yanıtYanıtla
VatandaşMobil-IOS:

Siz kendinizi ne sanıyorsunuz be Avrupa'da yaşıyorum burada değil Başbakana Cumhurbaşkanı'na sıradan bir Vatandaşa hakaret et bakayım sizi oyarlar gerçekten oyarlar sonrada benden söylemesi

11
12
yanıtYanıtla
siyah kalem:

''aynı paylaşımlardan adli soruşturma geçirdim'' bende korktum sildim. vaybee. . . korku impatorluğu. . . .

18
5
yanıtYanıtla
ne oldu korktunuzmumobilWeb@haberler.com:

Guzel olmak akilli olmak demek fegilfir mervreeeeeee

13
10
yanıtYanıtla
şahin güngör:

devlete saygını göstereceksin, aksi halde cezanı çekeceksin. TC devleti 75, 000, 000 den oluşuyor, beğenmeyen çekip gider

6
17
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title