Haberler

Mersin İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Mersin İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı’nda, eğitim çağında olduğu halde okula devam etmeyen öğrencilerin önemli bir sorun teşkil ettiğini belirten Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, bu çocuklarla ilgili konunun üzerinde özellikle durulmasını ve araştırılmasını istedi.

Mersin İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı'nda, eğitim çağında olduğu halde okula devam etmeyen öğrencilerin önemli bir sorun teşkil ettiğini belirten Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, bu çocuklarla ilgili konunun üzerinde özellikle durulmasını ve araştırılmasını istedi.

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı Suphi Öner Öğretmenevi'nde yapıldı. Toplantıya, Mersin Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer ve Eyüp Sabri Kartal ile İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Maarif Müfettişleri Başkanı Mustafa Çelik ve diğer komisyon üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Göçer, toplantıda alınan kararların tavsiye niteliği taşıdığını belirtirken, Vali Yardımcısı Kartal ise zorunlu eğitim çağında olduğu halde okula devam etmeyen öğrencilerin önemli bir sorun teşkil ettiğini dile getirdi. Kartal, okula devam etmeyen öğrencilerle ilgili konunun üzerinde özellikle durulmasını ve araştırılmasını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Koca da Mersin'deki okullaşma oranları, kurum ve öğrenci sayıları, LYS başarısı gibi bir çok konuda bilgi verdi. Derslik sayısına göre öğrenci sayısında Türkiye ortalamasını yakaladıklarını kaydeden Koca, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretimde Türkiye ortalamasının üzerinde bir okullaşma oranı tutturduklarını ifade etti. Taşımalı eğitimden yararlanan öğrenci sayısı ve maliyetine ilişkin açıklamalarda da bulunan Koca, inşaatı devam eden ve planlanan derslik yatırımlarına ilişkin komisyon üyelerini bilgilendirdi. Derslik ihtiyacının merkez ilçelerde yoğunlaştığına dikkat çeken Koca, temel liselerin açılması ile özellikle ortaöğretimde bu ihtiyacın giderilebileceğini belirtti.

Sunumun ardından komisyon üyelerinin görüş ve önerileri dinlendi. Toplantının sonunda yapılacak çalışmalara ilişkin komisyonca tavsiye kararı alındı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabri Kartal Türk Göçer Mersin Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title