Haberler

Mersin İdmanyurdu-Sanica Boru Elazığspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 32.haftasında Mersin İdmanyurdu, evinde Sanica Boru Elazığspor'a 2-0 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Mersin İdmanyurdu, evinde Sanica Boru Elazığspor'a 2-0 mağlup oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, bugün kendileri açısından söylenecek pek fazla bir şeyin olmadığını ifade ederek, "Elazığspor için çok fazla bir şey vardı. Ligin ikinci yarısında çok iyi bir takım ruhu ve ekip oluşturup, çok iyi bir çıkışla ligde kalmayı bugün garantilediler gibi bir şey. Tebrik ediyoruz. Biz 2 hafta önce bu ligden düştüğümüz matematiksel olarak garanti olmuştu. Oyuna gelince kötü değildik. Maçın kopma anları vardı. Yediğimiz goller kişisel hatalardı. Ama bu arada girdiğimiz gol pozisyonlarını da gole çeviremeyince rakibimizin de artı motivasyonu vardı. O motivasyonla bugün galip ayrıldılar" dedi.

Mersin İdmanyurdu'nun kalecisi Orkun Uşak ile Tanju Kayhan ise 2 hafta önce ligden düştüklerini hatırlatarak, "Bizim için bu maçın önemi yoktu. Ama oyun olarak yinede iyiydik. Yenildiğimiz için üzgünüz. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz" diye konuştu.

SANİCA BORU ELAZIĞSPOR CEHPESİ

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise, bugün çok önemli bir puan mücadelesinden 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Öncelikle Mersin futbol camiasının başı sağ olsun. Sevgili Alp kaptan ve yönetici Asım Bey'in ölmesi en az Mersinliler olarak bizi de çok üzdü. Yakınlarına ve Mersin camiasına başsağlığı diliyorum. Maçta ise karşımızda kaybettiğinde hiçbir sorun olmayan bir takım vardı. Nitekim ofansif oynamaları söz konusuydu. Bizde bu ara dikkatli oyun oynayıp, kontra atak bulursak bunları değerlendirelim, oyunu böyle bitirelim mantığı içerisindeydik. Maçın geneline baktığınızda birinci devre rakibimize hiç pozisyon vermedik. İkinci devre 80. ve 90. dakikada verdiğimiz çok önemli iki pozisyon var. Maçın genelinde ise rakibe pozisyon vermeyen, dikkatli, rakibin geldiği zamanlarda kontraya çıkan bir takım olduk ve sonuca böyle gittik. Tabi ki biz Mersin İdmanyurdu'nun düşmesinden keyif almıyoruz. Bizde empati yaparak onların yerine koyduğumuzda sıkıntı çekmemek adına çok önemli bir mücadele verdik. Dostlarımıza geçmiş olsun diyorum. Umarım inşallah bu tempolarında devam ederlerse önümüzdeki sene inşallah layık oldukları, yeni yapılmış stadyumuyla lige dönmeleri görmek biz Elazığlılar olarak çok mutlu edecektir" diye konuştu.

Düşme potasının 5 puan yukarısında olmalarına rağmen halen matematiksel olarak düşme tehlikelerinin olduğunu vurgulayan Vural, "Bu sonuçla birlikte bir basamak daha atladık ve Sivasspor'la yer değiştirdik. Bu hafta çok enteresan maçlar var. Sivas-Karabükspor ile oynayacak. İstanbul, Trabzon'a gidecek. Akhisar'ın iki tane maçı birisi Mersin, birisi Ordu ile oynayacak. Bu arada Karabükspor takımının iki tane çok önemli maçı var. Karabükspor'da artık ciddi ciddi düşme potasının içinde var. Bizim de işi ciddiye almamız lazım. Çok ciddi bir Gaziantep'e gidiyoruz. Ligde artık rahatlamış. Daha sonra ise çok önemli bir Sivasspor maçı olacak. Yani o 1 puanı halen alamamış olmanın sıkıntısını son maça kadar çekeceğiz. Ama çocuklarımızla ve arkadaşlarımızla bu işin ciddiyetinin farkındayız. Hiçbir maçı rahat oynamadık. Her maç bizim için final oldu. Yine haftaya bir final maçı oynamak zorunda kalacağız. Maalesef bu sene böyle bir sıkıntı çekmek zorunda kaldık" şeklinde konuştu.

Sanica Boru Elazığspor'un oyuncuları Sinan Kaloğlu ile Murat Akyüz de bugün zor bir maçtan 3 puan çıkardıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Önümüzde 2 maçımız var. Halen matematiksel olarak düşme potasının içindeyiz. O yüzden bu 2 maçta da ciddiyetimizi koruyup ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz" diye konuştular. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mersin İdmanyurdu Elazığspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title