Haberler

MERSİN Erdemli'de limon hasadı başladı

Güncelleme:

Erdemli'de limon hasadı başladıTÜRKİYE'nin limon ihtiyacının yüzde 65'inin karşılandığı Erdemli ilçesinde Mayer cinsi limonun ilk hasadı yapıldı.

Erdemli'de limon hasadı başladı

TÜRKİYE'nin limon ihtiyacının yüzde 65'inin karşılandığı Erdemli ilçesinde Mayer cinsi limonun ilk hasadı yapıldı. Kilosu dalında 2.5 TL'den alıcı bulan limon, üreticisinin yüzünü güldürdü.

Arpaçbahşiş Mahallesi'nde başlayan hasat heyecanına, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Türkiye'nin limon ihtiyacının yüzde 65'inin karşılandığı ilçede 70 bin dönüm arazide limon yetiştirildiğine dikkat çeken Şahin, 'Yıllık ortalama 400-450 bin ton limon üretiliyor. Mayer cinsi limon hasadı yaklaşık 2 ay devam edecek. Daha sonra yataklık limonların hasadına başlanacak. Sezonun ilk limon hasadına katılara üreticilerimize bol bereketli sezon dilemek için buradayız. Çiftçilerimize tatlı ikramında bulunarak tatlı bir sezonun geçmesini temenni ediyoruz' dedi.

YURT DIŞINDAN YOĞUN TALEP

Rusya, Irak, Ukrayna, Romanya ve Balkan ülkelerinden yoğun limon talebi olduğunu vurgulayan Şahin, 'Limon şu anda dalında 2.5 TL'den alıcı buluyor. İnşallah gelecek günlerde de fiyatlar güzel gider ve üreticimizin yüzü güler' diye konuştu.

Limon üreticisi İsmet Can ise rekoltenin bu yıl düşük olduğunu ancak satış fiyatının memnun edici olduğunu kaydetti.

Üretici Hasan Topçu da geçen yıl sezonun inişli çıkışlı olduğunu fakat bu yıl iyi başladıklarını aktardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arpaçbahşiş Türkiye Erdemli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title