Haberler

Mehmet Öcalan, koronadan ölen kardeşi Osman Öcalan'ın cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini istiyor

Güncelleme:

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Irak'ın Erbil kentinde fırıncılık yapan kardeşi Osman Öcalan, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Şanlıurfa'da yaşayan Mehmet Öcalan, kardeşinin cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini beklediklerini söyledi.

İmralı'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Irak'ın Erbil kentinde fırıncılık yapan kardeşi Osman Öcalan, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Mehmet Öcalan: Kardeşimin cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini bekliyoruzMehmet Öcalan

"TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Ölüm haberini alan Şanlıurfa'daki kardeşi Mehmet Öcalan, "Uzun süredir Osman ile görüşmüyorduk. Ölümü nedeniyle üzüntü yaşıyoruz. Kardeşimizin cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini bekliyoruz. Avukatlarımız aracılığıyla ağabeyime durum iletilecek ve ondan gelecek habere göre yol haritası çizeceğiz" dedi.

Mehmet Öcalan: Kardeşimin cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini bekliyoruzOsman Öcalan

OSMAN ÖCALAN KİMDİR?

Osman Öcalan, 1978 yılında Libya'da eğitim gördükten sonra terör örgütü PKK'ya katıldı. 1986'da PKK'nın merkez komitesine, 1990'larda ise PKK'nın üst düzey komitesine katılarak PKK'nın fiilen kumandan muavini oldu. Ancak 1992'de iki ana Iraklı Kürt partisiyle (KDP ve KYB) ateşkes anlaşması imzaladıktan sonra PKK tarafından hapsedildi.

1994 yılında bir PKK'lı terörist ile evlenmek için terör örgütünden ayrıldı. Daha sonra tekrar terör örgütü PKK'ya katılan Öcalan, 2004 yılında tekrar terör örgütünden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Irak PKK Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (12)

pentakill lol:

toprağımız kabul etmez. boşuna getirmeyin. yeterince leş var zaten.

147
24
yanıtYanıtla
Ayşegül Coşkun:

ne işi var o leşin bu vatan topraklarında

150
19
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Bu topraklar kabul etmez boşuna getirtmeyin.

140
23
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

40 yıllık yapılmayanı korona yaptı valla herşeyde bir hayır vardır.

135
22
yanıtYanıtla
ihsanhan:

topunuz gebereceksiniz.

117
18
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

O cenaze asla Türkiye'de defnedilmemeli. Eğer Türkiye'de defnedilmeye izin verilirse Vatana yapılmış en büyük ihanet olur.

117
17
yanıtYanıtla
Tuuba :

Kandilden bölmek için çabaladığınız Türkiye'ye neden gelsin ki? Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz, şehitlerin kanıyla sulanan topraklarımızda sizin pis leşinizi istemiyoruz, nerede geberdiyse orada kalsın akbabalara yem olsun

114
15
yanıtYanıtla
Murat Aydın:

Kirletmeyin topraklarımızı getirmesinler cenazeyi geberdiği yerde kalsın

120
9
yanıtYanıtla
Hamdi Baba :

Sen öldüğün zaman seni göndeririz üzülme. Tiplere bak ya.

115
9
yanıtYanıtla
mikail yılmaz:

gebermiş, günün en güzel haberi, tez zamanda kökleri kurusun inşallah

81
20
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title