Haberler

Mehmet Kırkıncı Hoca Hayatını Kaybetti

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mehmet Kırkıncı Hoca, hayatını kaybetti.

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Kırkıncı Hoca, hayatını kaybetti.

Erzurum'un yetiştirdiği önemli din alimlerinden olan Mehmet Kırkıncı Hoca (88) bugün akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kırkıncı Hoca, geçen yıl da akciğerlerinde su birikmesi ve kalp kapakçıklarındaki problem nedeniyle bir süre Erzurum ve İstanbul'daki çeşitli hastanelerde yatarak tedavi görmüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mehmet Kırkıncı'yı geçtiğimiz aylarda ziyaret etmişti.

MEHMET KIRKINCI HOCA KİMDİR

1928 yılında, Erzurum merkeze bağlı Güllüce köyünde dünyaya geldi. Uzun yıllar ilim tahsilinde bulundu. 1955 yılında Bediüzzaman Said Nursi ile Isparta'da tanıştı. Daha sonra Said Nursi'nin evlerinizi medrese yapın tavsiyesiyle Karanlık Kümbetin yanındaki evini medreseye çevirdi. Erzurum'da Risale-i Nur ve Arapça dersleri verdi.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra 4 Nisan 1982'de Kenan Evren'e bir mektup yazdı. İçerik olarak dine ve ahlaka önem verilmesi, okullarda zorunlu din dersi okutulmasını tavsiye etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kırkıncı İstanbul Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title