Haberler

Mecliste 'Eğitime Zorunlu Bağış' Tartışması

Samsun İl Genel Meclisi'nde, bazı okullarda öğrenci velilerine bağış adı altında belge imzalatıldığı, bağışlar olmadan okul hizmetlerinin yapılamayacağı yönündeki telkinlerle velilerin zor duruma düşürüldüğü ve para alındığı iddia edildi.

İl Genel meclisi mart ayı 2. toplantısı Meclis Başkanı Necati Demir başkanlığında gerçekleştirildi. 2 gündem maddesinin kabulünün ardından, gündem dışı görüşmeler toplantıya damgasını vurdu. Söz alan CHP Meclis Üyesi Alaattin Gök, bir öğrenci velisinin kendilerine mektup ulaştırdığını ve hayrete düştüklerini söyledi. Yazıda, veliden 1. dönem için 25, 2. dönem için 25 olmak üzere toplam 50 YTL eğitime katkı payı adı altında belge imzalatılarak para istendiğini belirten Gök, bu tekliflerin önlenmesini talep etti.

Okulun talep ettiği ve imzalattığı belgeyi 'bono'ya benzeten CHP Grup Başkan Vekili İsmet Şahin, "Velilere gönderilen belgede çocuğun daha sağlıklı eğitim alması için imza istiyor, veli neye imza atıyor ne kadar paraya? Yardımlar olmadığı takdirde kalorifer yanmayacağı, temizliğin yapılmayacağı belirtiliyor. Bağışlar olmayınca devlet işlerinin yürümeyeceği kaydediliyor. Gönderilen bu belgelerde okul aile birliği ve okul müdürünün de imzası var" dedi.

İddiaların yersiz olduğunu savunan Meclis Katibi İbrahim Şahin, kendisinin de uzun süre okul aile birliklerinde çalıştığını, her şeyin uzlaşılarak ve gönüllük esasına göre yapıldığını kaydetti. Bunun üzerine İbrahim Şahin ile İsmet Şahin arasında sert tartışma yaşandı. Meclis Başkanı Necati Demir, araya girerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. AK Parti Grup Başkan Vekili Aydın Karmil ise iddiaların doğru alması halinde uygulanmanın yanlışlığına dikkat çekerek, hükümetin eğitime her türlü desteği verdiğini hatırlattı.

İkinci tartışma ise MHP'li Recep Kaplan'ın AK Parti'li Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu'nun gazetelerde yer alan "İzmir'in 25. milletvekiliyim" sözünü gündeme getirmesi, bazı meclis üyelerinin komisyon toplantısına katıldı gözüküp katılmadığı gibi iddiaları üzerine yaşandı. AK Parti'li Muharrem Ceylan, söz alarak iddia ve eleştirilere tepki gösterdi. Ceylan, bir milletvekilinin İzmirli olmasının kendilerini ilgilendirmediğini, hizmet edip etmediğine baktıklarını, Birnur Şahinoğlu'nun Samsun ve AK Parti milletvekili olduğunu hatırlattı. Komisyonların iddialarla töhmet altında bırakıldığını bu yaklaşımları sevmediklerini belirten Ceylan, belge olmadan lafla iddialarda bulunmanın uygun olmadığını, hiç kimsenin kanunsuzluğa, hukuksuzluğa izin vermeyeceği söyledi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Aydın Karmil, birlik ve beraberlik içerisinde çalışan mecliste iddialar varsa bunun ilk önce belgeleriyle ilgili yerlere sunulması gerektiğini, kamuoyuyla sözle paylaşılmasının ve milletvekiline yönelik eleştirinin yanlış olduğunu dile getirdi. CHP Grup Başkan Vekili İsmet Şahin ise meclisin vekil savunma yeri olmadığını dile getirdi. Recep Kaplan da milletvekilinin gazetede çıkan sözlerini hatırlattığını, nereli olduğu konusunda eleştiri yapmadığını, komisyonda 2 adet vaka olduğu için üyelerle ilgili uyarıda bulunma gereği duyduğunu ifade etti. Tartışmalar toplantı sonrasında da devam etti. AK Parti, CHP ve MHP meclis üyeleri konu üzerinde tartışmalarını sürdürdü.

(MD-SA) 04.03.2008 19:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title