Haberler

Meclis'te 'Başbakan Nasıl Zengin Oldu' Kavgası

Bütçe Görüşmeleri Sırasında, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in, 'Allah Aşkına Şu Tayyip Erdoğan Nasıl Zengin Oldu.' Sözleri Ortalığı Karıştırdı. O Kavgadan Diyaloglar:

-Meclis Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in, "Allah aşkına şu Tayyip Erdoğan nasıl zengin oldu. Ben çok iyi tanırım. Beraber il başkanlığı yaptık. O Refah Partisi il başkanıydı, ben DSP'nin il başkanıydım. Kendisi muhasebecilik yapardı. Peki nasıl zengin oldu?" diye sorması, AKP'lilerin protestolarına ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun ara vermesinden sonra AKP ve CHP milletvekilleri arasında karşılıklı itiş-kakışa yol açtı.

-Sevigen'in "Bakan çocukları, Uludağ'a, Kartalkaya'ya, bizim çocuklarımız Cudi'ye, Gabar'aÂ… Maalesef böyle bu işler" sözleri de AKP'lilerin tepkisini çekti.

ANKARA(ANKA ) - Meclis Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in, "Allah aşkına şu Tayyip Erdoğan nasıl zengin oldu. Ben çok iyi tanırım. Beraber il başkanlığı yaptık. O Refah Partisi il başkanıydı, ben DSP'nin il başkanıydım. Kendisi muhasebecilik yapardı. Peki nasıl zengin oldu?" diye sorması, AKP'lilerin protestolarına ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun ara vermesinden sonra AKP ve CHP milletvekilleri arasında karşılıklı itiş-kakışa yol açtı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 2008 yılı bütçesi üzerinde partisinin görüşlerini açıklamak üzere kürsüye çıkan Sevigen, AKP'lilerin sıralarının boş olduğunu görünce "Cuma namazına gitmişlerdir" dedi. Sevigen, Genel Kurul'daki çalışmalarının da ibadet olduğunu ifade etti.

Sevigen,"Kim daha iyi Müslüman Allah biliyor. Milli bayramları olmayanların dini bayramları olmaz.O milli bayramlar da kuvayi milliyeden gelen CHP'lilerin içinde bulunduğu emek vermiş,Çanakkale'de şehit olanlar tarafından sağlanmıştır. Onlar sayesinde Cuma'lara gidiyoruz, ezanlar okunuyor, bayrağımız dalgalanıyor" dedi.

-"BAKAN ÇOCUKLARI ULUDAĞ'A, BİZİMKİLER GABAR'A"-

Kendisine ayrılan sürenin dışında da konuşmasını sürdüren Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakan çocuklarına sağlanan özel imkanlar bulunduğunu söyledi. Sevigen şunları söyledi:

"Bu Hükümet hep kendi çocuklarını ve kendi yandaşlarına yardım etmiştir. Başbakan'ın, Maliye Bakanı'nın, Ulaştırma Bakanı'nın oğlu, damatlar,yeğenler cirit atıyor. Türkiye'de iş kollarında nereye el atsanız hep bunlar var, başkaları yok. Yeni hükümetler yeni zenginler üretirdi, şimdi bu Hükümet kendi çocuklarını üretiyor. Bu bakan çocukları, Uludağ'a, Kartalkaya'ya, bizim çocuklarımız Cudi'ye, Gabar'aÂ… Maalesef böyle bu işler."

-"NASIL ZENGİN OLDU?"-

Sevigen, AKP'nin "Müslümanlığı kullandığını" ancak bundan sonra kullanamayacağını ifade etti. Sözü Başbakan Erdoğan'a getiren Sevigen, "Başbakan nasıl zengin oldu?" sorusunu yöneltti.Sevigen şu soruları yöneltti:

"Allah aşkına şu Tayyip Erdoğan nasıl zengin oldu. Ben çok iyi tanırım. Beraber il başkanlığı yaptık. O Refah Partisi il başkanıydı,ben DSP'nin il başkanıydım. Kendisi muhasebecilik yapardı. Peki nasıl zengin oldu? Bir işadamı çıktı, (bir milyar doları var) dedi. Tek cevap verebildi mi belediye başkanlığı döneminde. Bir tek çivi mi çaktı. Nasıl oldu? Bir anlat bana."

- GENEL KURULDA KAVGA-

Sevigen'in hem bu sözleri hem de CHP'li diğer konuşmacıların süresini kullanmaya başlaması üzerine, AKP'liler sıra kapaklarına vurarak protesto ettiler.

Kürsü mikrofonunun otomatik olarak kapanmasından sonra oturumu yöneten TBMM Başkanvekili CHP'li Güldal Mumcu'nun yanına giden Sevigen'in daha sonra yeniden kürsüye gelerek konuşmaya başlaması üzerine, AKP'liler protestolarının şiddetini artırdı.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Mumcu'ya seslenerek, "Neden kendisini çağırdınız, ne söylediniz? Genel Kurul'da gizli konuşma olmaz. Sevigen, Genel Başkanımız hakkında çok çirkin iftiralar söyledi, cevap vermek istiyorum" dedi.

- MUMCU İLE TARTIŞMA -

Ancak Mumcu, tutanakları getirip inceledikten sonra söz vereceğini belirterek, "Ben çağırmadım, kendisi geldi ve kendisi sözünü grubu adına tamamlamak istedi" dedi.

Elitaş'ın, Başkanlık kürsüsü önüne gelerek,"Sayın Başkan lütfen adil olun" sözleri üzerine Mumcu, "Ben adil ve tarafsız davranıyorum" karşılığını verdi.

Ancak AKP'lilerin protestolarının devam etmesi üzerine Mumcu, oturuma ara vermek zorunda kaldı.

Genel Kurula ara verilmesinden sonra AKP Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, CHP'lilerin yanına giderek tartışmaya başladı. Diğer AKP milletvekilleri de Karapaşaoğlu'na katıldılar. Bu arada CHP milletvekili Şahin Mengü ile Karapaşaoğlu arasında ve kalabalık grup halindeki AKP ve CHP'liler arasında itiş-kakışma yaşandığı gözlendi. Bu sırada TBMM İdare Amiri ve DTP milletvekili Sırrı Sakık da AKP ve CHP'lileri ayırmak için araya girdi.

- MİLLİ TAKIMDA TARİKATLAR -

Sevigen, "Milli takımda tarikatlara göre takım kurulmaya başlandı" dedi. Sevigen, kendisini arayan bir futbolcunun , "Beni bir futbolcunun odasına koymayın, çünkü sabaha kadar benin beynimi yıkıyor"diye yönetime başvurduğunu söylediğini belirtti.

Sevigen, "Son zamanlarda neden başarılı olamıyoruz, çünkü başarılı gençleri seçme şansımız olmuyor. Tarikat üyelerinin baskısıyla, cemiyetlerin baskısıyla takımlar kuruldu. Böyle dönemlerden geçtik" dedi.

- "GÖKÇEK'İN OĞLUNUN TAKIMI"-

Sevigen, " Ankaraspor var Ankara'daÂ… Melih Gökçek, 250 milyon dolar vererek, oğluna oyuncak aldı. Bu oyuncakla Çankaya Belediye Başkanlığına aday olacak oğluna Ankaraspor'u hediye etti" dedi.

Sevigen, Gökçek'in Ankaraspor için bütün müteahhitlerden "haraç kestiğini", bütün dökülen dozerlerden ve belediyeye mal satanlardan para aldığını söyledi.

- "SÜREYYA ŞAHİN'E SAHİP ÇIKIN" -

Sevigen, " Süreyya Ayhan'ı bütün Genel Müdürlük tu-kaka ilan etti. Bir Türk kadını diyorsa ki,(Namusum ve şerefim üzerine doping yapmadım) diyorsa ,buna sahip çıkacaksınız. Niye ortada bırakıyorsunuz. Suçu varsa tamam cezasını alır ama bir sahiplenin, bir yiğit gibi çıkın ortaya. Bu kız dünya ikincisi olmuş,Türk bayrağını dalgalandırmıştır.En azından geçmişe dönük yaptıkları için sahip çıkacaksınız. Bu kadar vefasız mıyız" dedi.

Sevigen, daha önce de Halil Mutlu'nun dopingden ceza aldığını ancak yine de ona sahip çıkıldığını belirterek,"Niye bu kıza sahip çıkılmıyor. Nedir bu kızdan istediğiniz. Bu kıza sahip çıkmak zorundasınız" dedi. (ANKA )

(AYL/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title