Haberler

MasterChef yemekleri! En güzel Terbiyeli kuzu kapama tarifi! Terbiyeli kuzu kapama nasıl yapılır? Terbiyeli kuzu kapama nedir?

Güncelleme:

MasterChef Türkiye yeni bölümde yarışmacılar en güzel Terbiyeli kuzu kapama hazırlamak için yarıştı. İzleyiciler de kendi mutfaklarında Terbiyeli kuzu kapama hazırladı. Peki, Terbiyeli kuzu kapama tarifi nedir? Terbiyeli kuzu kapama nasıl yapılır? Terbiyeli kuzu kapama nedir?

Türk mutfağı yemekleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif olan Terbiyeli kuzu kapama aroması ve ağızda dağılan yumuşacık kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Terbiyeli kuzu kapama tarifi nasıl yapılır? Terbiyeli kuzu kapama nedir? Terbiyeli kuzu kapama nasıl yapılır, Terbiyeli kuzu kapama yapılırken nelere dikkat edilir? İşte en güzel Terbiyeli kuzu kapama tarifi!

EN GÜZEL TERBİYELİ KUZU KAPAMA TARİFİ

Gerekli malzemeler:

1 adet kesme şeker, 1 demet ince kıyılmış dereotu, 6-7 adet tane karabiber, 2 adet kıvırcık, 1 demet doğranmış yeşil soğan, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı sıcak su, yeterince tuz, 1 kilo kuzu kol veya budu,

TERBİYELİ KUZU KAPAMA NASIL YAPILIR?

Terbiyeli kuzu kapama yapımına etleri yıkayarak başlayın. Etleri güzelce yıkayıp bir kenara alın. Soğanları jülyen doğrayın. Soğan ve sıvıyağı tencereye koyup kısık ateşte biraz pişirip üzerine karabiberi ve eti ekleyin. Et suyunu çekince istenilen yumuşaklıkta değilse üzerine biraz sıcak su ekleyin. Biraz daha pişirip sonra soğanı ve elle kopararak kıvırcığı ekleyin. Yeşilliklerin rengi hafif sönene kadar hafif karıştırarak pişirin. En son dereotunu da ilave edip altını kapatın. Sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Yemek Tarifi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title