Haberler

Maskematiklerden İzmirliye 6 milyon maske

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesinin korona virüsle mücadele sürecinde hizmete aldığı maskematikler aracılığıyla ücretsiz dağıtılan maske sayısı, 2 aydan kısa bir sürede 6 milyona yaklaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin küresel salgınla mücadele kapsamında İzmirlilerin maskeye erişimini kolaylaştırmak için maskematiklerden ücretsiz dağıttığı maske sayısı 2 aydan kısa bir sürede 6 milyona yaklaştı. Belediye, korona virüs salgınının ilk gününden itibaren maskeye ulaşma konusunda yaşanan sıkıntıları Meslek Fabrikası bünyesinde yaptığı maske üretimi ve hayata geçirdiği maskematik formülüyle aştı. İzmir'in merkezinde yaşayan vatandaşların tıbbi maskeye erişimini kolaylaştırmak için 17 metro istasyonu ve Karşıyaka, Bostanlı, Konak vapur iskelelerine maskematik yerleştirildi. Buca'da Şirinyer İZBAN durağının yanındaki parka, Çiğli İZBAN istasyon girişine ve Gaziemir Dokuz Eylül Mahallesi Parkı önüne seyyar ise maskematikler kuruldu. 17 Nisan'da devreye alınan maskematikler kentteki maske dağıtım ağının omurgasını oluşturdu. Geride kalan yaklaşık 2 aylık sürede metro istasyonlarındaki maskematiklerden 4 milyon 700 bin, İZDENİZ iskelelerinde 494 bin, seyyar maskematiklerle ise 552 bin adet dağıtım yapıldı. İzmirliler, İzmirim kartını okutarak 7 günde bir içinde 5 adet maske olan maske paketinden ücretsiz yararlandı. Normalleşme süreci kapsamında bu hafta devreye girecek yeni uygulama ile birlikte beşli paketler bir biniş ücreti (3,56 TL) karşılığında alınabilecek.

Günde 120 bin maske üretiliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi korona virüsle mücadele önlemleri kapsamında Meslek Fabrikası bünyesinde da maske üretiyor. İzmirlilere daha fazla maske ulaştırmak için kesim işinin yapıldığı 5 adet makine alınarak üretim kapasitesi günlük 120 bine çıkarıldı. Meslek Fabrikası eğitmenleri ve gönüllüler de maskelerin dikimini yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinde ilçe belediyelerine, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ve tarım işçilerine ise 368 bin maske dağıttı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title