Haberler

Marmarisli Esnaf Sıkıntılı Günler Yaşıyor

Marmarisli esnaf sıkıntılı günler yaşıyor Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bu yıl yaklaşık 500 esnafın kepenk kapattığını belirten Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, turizmin en hareketli geçtiği yaz aylarında dahi kapanan işyerleri bulunduğuna dikkat çekti.

Marmarisli esnaf sıkıntılı günler yaşıyor

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bu yıl yaklaşık 500 esnafın kepenk kapattığını belirten Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, turizmin en hareketli geçtiği yaz aylarında dahi kapanan işyerleri bulunduğuna dikkat çekti.

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, 2015 yılının sona ermesine sayılı günler kala, turizmin gözbebeği Marmaris'teki esnafın durumunu değerlendirdi. Geçen yılın esnaf açısından zorlu geçtiğini anlatan Ayyıldız, Aralık ayının ilk haftasına kadar 500 civarında işyerinin kapandığını söyledi. Ayyıldız, 2014'de bu rakamın 370 olduğuna dikkat çekerek "Kış aylarını bırakın yaz ayları ortasında bile kapanan işyerleri var. 4 yıl önce 7 bin 300 üyemiz vardı. Bu rakam şu anda 3 bin 200'e düştü. 2016 yılı daha da kötü geçecek. Çünkü her geçen yıl bir öncekini aratıyor" dedi.

SATIŞLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ

Kordon Caddesi'nin arka bölümünde eskiden yaz kış açık kalan kapalı çarşı esnafının büyük bir bölümünde kış aylarında pek çok işyerinin açılmadığını söyleyen Çeşme Meydanı'ndaki gazete bayisi Mustafa Oktay "Yaz ile kış aylarında satışlarımızda gece ile gündüz kadar fark var. Yarı yarıya düştü. Eskiden yabancı yayınları kışın da satardım. Çünkü gemiler geliyordu. Her geçen sene gemi sayılarında azalma oluyor. Şu anda zaten turist sezonu geçti" dedi.

BİRAZ OYUN BİRAZ TIRAŞ

Yaz aylarında müşterilerinin çoğunluğunu yabancı turistlerin oluşturduğunu söyleyen berber Gürhan Taştekin, müşteri olmadığı için birkaç esnafın biraraya gelerek vakit geçirdiğini vurguladı. Taştekin, "Dükkanların büyük bir bölümü zaten kapalı. Açık olanlar da bizim gibi sabahtan akşama kadar oyun oynayarak günü dolduruyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Ayyıldız Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title