Haberler

Marmara Adası'na elektrik sağlayan kabloların onarımı tamamlandı

Güncelleme:

Balıkesir'e bağlı Marmara Adası'nda bir gemiden çapa atılması nedeniyle kopan denizin dibindeki elektrik kabloları onarıldı.

Balıkesir'e bağlı Marmara Adası'nda bir gemiden çapa atılması nedeniyle kopan denizin dibindeki elektrik kabloları onarıldı.

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) ekipleri, Erdek ilçesi İlhanköy Mahallesi'nden giden deniz altı kablolarının kopması sonucunda adada yaşanan kesintiyle ilgili çalışmalarını tamamladı.

Marmara Adası'na gelerek ekiplerden bilgi alan UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Aralık 2019'da enerji kesintisiyle ilgili ihbar almalarının ardından yoğun çalışma yürüttüklerini söyledi.

Ekiplerin kısa sürede sorunun giderilmesi için hemen müdahalede bulunduğunu belirten Danacı, "Bölgeden geçen bir geminin çapa atması sonucu Avşa ve ana karadan Marmara Adası'na giden, denizin altındaki 3 kablomuzda hasar oluştuğunu tespit ettik. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için sevkiyatını gerçekleştirdiğimiz jeneratörlerle 31 Aralık'ta adaya enerji verdik." dedi.

Danacı, hava ve deniz koşullarının uygun hale gelmesiyle 25 kişiden oluşan ekibin özel ekipmanlarla onarıma başladığını aktardı.

İlk tamiri 13 Ocak'ta gerçekleştirerek jeneratörler dışında adanın tamamına ana karadan enerji temin ettiklerini bildiren Danacı, şunları kaydetti:

"3 Şubat itibarıyla 3 kablomuzun da tamirini gerçekleştirerek onarım işlemlerini tamamlamış olduk. Çapa atarak kablolara zarar veren gemiyle ilgili de hukuki süreci başlattık. Bu süreçte başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza, Kaymakamlığa, Belediyeye, yöre halkına ve tüm ekibimize yardımları ve katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Ada sakinlerinden Asım Yalçınkaya da arızanın giderilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Zor günler geçirdiklerini, evlerde ısınma sorunu yaşadıklarını dile getiren Yalçınkaya, "Marmara Adası'nda hayat bir anda bitme durumuna gelmişti. Çok şükür yapılan çalışmalar sayesinde bu süreci atlattık. Şu anda bir sıkıntımız yok." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Marmara Aralık Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title