Haberler

Markopaşa Müzikali, Açıkhava'da Sahnelendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Markopaşa Müzikali'nden detay Markopaşa Müzikali, Açıkhava'da sahnelendi Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Nejat Uygur'un uzun yıllar oynadığı Markopaşa Müzikali yeniden izleyiciyle buluştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Markopaşa Müzikali'nden detay Markopaşa Müzikali, Açıkhava'da sahnelendi Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Nejat Uygur'un uzun yıllar oynadığı Markopaşa Müzikali yeniden izleyiciyle buluştu. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenen müzikal, ünlü sanatçının doğumgününde, Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından sahnelendi.Sanat dünyasından çok sayıda ünlü ismin katıldığı gecede, oyunu izlemeye gelen isimlerden Mahsun Kırmızıgül AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uygur ailesinin kendi ailesi gibi olduğunu söyledi. Behzat ve Süheyl Uygur'un altıncı kardeşleri olduğunu dile getiren Kırmızıgül, "Nejat ağabeyin bizim gönlümüzde çok başka bir yeri var. Öncelikle benim hayatımda çok önemli bir insan. Buraya ekip olarak geldik. Bu güzel gecelerinde onlarla birlikte olmaktan hepimiz mutluyuz. Başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu. Süheyl ve Behzat Uygur, Şahnaz Çakıralp, Uğur Babürhan, Leyla Yüngül, Önder Keskin, Burcu Afşin, Ömer Yılmaz ve Nejla Uygur'un rol aldığı müzikalin kostüm tasarımını Sadık Kızılağaç, bestelerini Serpil Günseli, şarkı sözleri, dekor tasarımı ve yönetmenliğini ise Uğur Babürhan üstlendi.Yeni bir yorumla sergilenen müzikal, 15 şarkı ve danslarla zenginleştirilerek, tuluat ve modern tiyatronun harmanlandığı bir operet tadında tiyatroseverlerle buluştu.Müzikali izlemeye gelenler arasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, eski bakanlardan Abdülkadir Aksu, oyuncu Cem Davran, Suna Yıldızoğlu, Hamdi Alkan, Zafer Ergin, ressam Bedri Baykam yer aldı.Franz VonSchönthan ve Gustav Kadelburg'un kaleme aldığı oyunu, Nejat Uygur Türkçe'ye ve geleneksel Türk tiyatrosuna uyarlamıştı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cemil Topuzlu Behzat Uygur Nejat Uygur Harbiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title