Haberler

Markalaşmada Kullanılacak Adıyaman'ın Değerleri İncelendi

GAP İdaresi Başkanlığı Tanıtım ve Markalaşma Ofisi uzmanları, Adıyaman’ın markalaşmasında kullanılacak değerlerin incelemesini yaptı.

GAP İdaresi Başkanlığı Tanıtım ve Markalaşma Ofisi uzmanları, Adıyaman'ın markalaşmasında kullanılacak değerlerin incelemesini yaptı.

GAP İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülecek olan 'GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma' Projesi kapsamında GAP İdaresi Tanıtım ve Markalaşma Ofisi uzmanları Adıyaman'a geldi.

Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekici'nin eşlik ettiği heyet, Eski Besni, Besni Sofraz, Fırat Nehri-Kızılin ve Nemrut Dağı'nda incelemelerde bulundu. Proje kapsamında GAP'a bağlı 9 ilde markalaşmada kullanılacak tarihi, turistik değerlerin tanıtılması amaçlanıyor.

GAP İdaresi yetkilileri projenin amacının, bütüncül bir yaklaşımla bölgenin kültürel mirasını korumak, koruma-kullanma dengesi gözetilerek turizm odaklı değerlendirmek, istihdam ve turizm gelirlerinin artışını sağlamak, turizm hareketlerinin daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir biçimde devamlılığını sağlamak üzere tanıtım ve markalaşma çalışmalarını gerçekleştirmek olduğunu ifade ettiler.

Proje ile bölge ölçeğinde turizm çekim merkezleri oluşturmak, GAP Bölgesi turizmini çeşitlendirmek, alternatif turizm alanları oluşturmak, kültür, inanç turizminin yanı sıra diğer turizm türlerinin de tanıtılmasını sağlamak, 'Markalaşma' çalışmalarını başlatarak bölgenin turizm gelirlerini artırmak ve turizm odaklı istihdam alanları oluşturmanın proje kapsamında olduğu yetkililer tarafından aktarıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ekici Fırat Nehri Adıyaman Besni Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title