Haberler

DJ Berna Öztürk: Marjinal Değilim Anasının Kuzusuyum

Güncelleme:

Son Verdim isimli bir single çıkaran DJ Berna Öztürk, marjinal olmadığını söylüyor.

Tarkan'ın baldızı olarak ünlelen DJ Berna Öztürk, şarkıcılığa soyundu. 'Son Verdim' isimli bir single çıkaran Öztürk, 70'li yıllara damgasını vuran 'Son Verdim Kalbimin İşine' isimli şarkıyı yeniden yorumladı. Üç yıl önce Gökova'ya yerleşen Berna Öztürk, yeni single'ını ve özel hayatını anlattı...

'Son Verdim' isimli bir single çıkardınız. Şarkı söylemeye nasıl karar verdiniz?

18 yaşından beri DJ'lik yapıyorum. Yıllar ilerledikçe sadece performans DJ'liği yapmak yetmemeye başladı. Besteler ve remix'ler birikince bunları paylaşmak istedim. Ancak şarkı söyleme niyetim yoktu; cover hazırlayacaktım. Ablam Bilge Öztürk, "Bütün DJ'ler ve aranjörler albüm çıkarıyor, senin bir farkın olsun" dedi. Daha önce bir rock grubunda şarkı söylemişliğim vardı. Ayrıca müzisyen bir aileden geliyorum. Israrlar üzerine mikrofonun karşısına geçip 'Son Verdim Kalbimin İşine' isimli şarkıyı söyledim. Sony Müzik de çok destek oldu.

NİYETİM ŞARKICI OLMAK DEĞİL

Şarkı söylerken ne hissettiniz?

Çok utandım. Çünkü profesyonel olarak şarkı söylemek çok zordur. Candan Köker, bana okuma koçluğu yaptı. Şarkının okumasını 2.5 saatte bitirdim. Çok güzel tepkiler geldi; değişik bir ses rengim olduğunu söylediler.

Şarkı söylemeye devam edecek misiniz?

Şarkı söylemeyi seviyorum ancak amacım şarkıcı olmak değil. Bundan sonra müzik neyi istiyorsa ona göre yol alacağım. 'Şarkıları ben söyleyeceğim' diye bir gayretim yok. Bundan sonra kendi bestelerimi duyacaksınız.

Peki, şu anda yapılan müziği değerlendirir misiniz?

Ben Türkçe müzik dinleyen biri değildim. İşim gereği dinlemeye başladım. O yüzden Türkçe müziğin gelişimini araştırdım. Mesela; 'Son Verdim Kalbimin İşine' adlı şarkı 70'li yıllarda çıkmış ve halen seviliyor. Ancak bugün çıkan bir şarkı bir yıl sonra bile dinlenmiyor. Bu aslında müzikle değil, dünyanın gidişatıyla alakalı bir durum. Tüketim toplumuyuz ama tüketmeyi abarttık. Kalplerde bir boşluk var. O boşluğun nasıl dolduracağını bilmiyor insanlar.

DOMATES YETİŞTİRİYORUM

Hayatınızda radikal bir karar almış ve Gökova'ya yerleşmişsiniz...

Evet, marjinalim ya... (Gülüyor)

Evet, sizin için 'marjinal DJ' deniliyor. Marjinal misiniz?

Hiç marjinal değilim. Anasının kuzusuyum. İşin dışında gece dışarı çıkmayı hiç sevmem. Hafta arası evde otururum. Ben bir de doğadan beslenen bir insanım. Bu yüzden üç yıl önce Gökova'ya yerleştim. Bahçeli bir evim var. Domates, biber yetiştiriyorum. Şehir hayatının hareketliliği, bir yere yetişme derdi beni yordu. İstanbul'a geldiğimde bir şeyleri yapıyorum ama eksik kalmış gibi hissediyorum. Doğma büyüme Sarıyerli'yim ama İstanbul'u hiç özlemiyorum.

ŞARKILARIMI PAYLAŞACAĞIM

Bestelerinizi kendiniz mi seslendirmek istiyorsunuz, yoksa başka sanatçılara vermeyi düşünüyor musunuz?

Benim tek amacım müzik yapmak ve yaptığım müziği paylaşmak. Dinleyici ile en iyi şekilde nasıl buluşacaksa, o kişiyle bestelerimi paylaşacağım.

Aranjörler, DJ'ler albüm çıkardı. Bu; ön plana çıkma, şöhret olma isteğinden mi kaynaklanıyor?

Sanırım ön plana çıkma isteği. Aranjörlük, DJ'likten daha yüksek mertebede. Ancak performans DJ'liğinde sahneye çıkıldığı için farklı bir ego tatmini var.

NABZA GÖRE MÜZİK YAPIYORUM

12 yıldır müzikle iç içesiniz. Türk halkının müzik nabzını ölçüyorsunuz. Herkes 'Ben bir numarayım' diye ahkam kesiyor. Sizce bir numara kim?

En çok kimleri çalıyorsunuz? Bizim işimiz müziğin nabzını tutmak gerçekten. Her performans sergilediğimde dinleyicinin o sırada en çok neye tepki verdiğini kestiriyorum. İyi bir DJ; ortamı sentezleyip nabza göre şerbet verir.

En çok kimleri çalıyor sunuz?

Hande Yener ve tabi ki Tarkan. Onun dışında Sezen Aksu.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Berna Öztürk Bilge Öztürk Tarkan Gökova Magazin Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title