Haberler

Mardin'de kış hastalıklarının şifa kaynağı: Uludere çam balı ve keçiboynuzu

Güncelleme:

Mardin'de kış hastalıklarının şifa kaynağı: Uludere çam balı ve keçiboynuzu Mardin'de, vatandaşlar kış hastalıklarından korunmak için en çok Hakkari Uludere çam balını ile keçiboynuzu pekmezini tercih ediyor.

Mardin'de kış hastalıklarının şifa kaynağı: Uludere çam balı ve keçiboynuzu

MARDİN - Mardin'de, vatandaşlar kış hastalıklarından korunmak için en çok Hakkari Uludere çam balını ile keçiboynuzu pekmezini tercih ediyor.

Artuklu ilçesinde 39 yıldır bal üretimi ile uğraşan Osman Altınbal, her kış mevsiminde vatandaşların soğuk algınlığı ve kış hastalıkları için en çok Hakkari Uludere'sinin çam balları ile keçiboynuzu pekmezini tercih ettiklerini belirtti.

Bölgedeki bal çeşitlerinin hepsinin üretimini yaptıklarını aktaran Altınbal, ortalama 10 çeşit balları olduğunu kaydetti. Altınbal, "Kestane balı, Hakkari balı, Muş balı, çam balı, Siirt Pervari balı, Uludere balı, Sason balı yani bütün yörenin en kaliteli balları bulunuyor. Vatandaşlar, kışın soğuk algınlıkları ve öksürük için en çok Uludere ve Hakkari ballarını tercih ediyor. Fakat kışı rahat ve sağlıklı geçirmek için bütün balları da alıyorlar" dedi.

"Çam balının antibiyotik özelliği var"

Genelde çam balının alındığını söyleyen Altınbal, "Bronşit ve soğuk algınlığı için genelde çam balı tercih ediliyor. Keçiboynuzu pekmezi akciğer için faydalıdır, balgam söktürücüdür. Bunlarla birlikte kestane balı tercih ediyorlar. Kestane balı biliyorsunuz beslenme açısından ve sağlık açısından faydalı bir baldır. Dolayısıyla insanlar onu tercih ediyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Artuklu Hakkari Mardin Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title