Haberler

Mardav Sağlıkçıları Buluşturdu

Adana'daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (Mardav) Mardinli Doktorlar ve Sağlık Çalışanlarını Buluşturdu.

Adana'daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV) Mardinli doktorlar ve sağlık çalışanlarını buluşturdu.

Seyhan Otel'deki yemekli toplantıya, ÇÜ Anatomi Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. A.Hilmi Yücel, Fatma Kemal Timuçin Kalp Hastanesi ve Çukurova Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Alaaddin Pekedis, Adana Devlet Hastahenesi Başhekim Yardımcıları Dr. Fehmi Kanık ve eşi Dr. Fatma Kanık, Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Metin Yumuşak ve eşi. ÇÜ Halk Sağlığı Bölümü Öğretim Üyesi Nurettin Özdemir, 112 Acil Komuta Merkezi Doktoru Cüneyt Genç, Diş Hekimi Can Girgin, Dağlıoğlu Sağlık Ocağı doktorlarından Şehmus Fidan, Dr. Emin Temizer, Diş Hekimi Hasan Boğa, Seyhan Başkent Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Servisi'nden Dr. Selman Yıldırım ile MARDAV yöneticileri katıldı.

MARDAV Başkanı Osman Göktekin, amaçlarının tanışma, kaynaşma, dostluk ve dayanışmayı sağlamak olduğunu söyledi.

Her yıl geleneksel olarak öğrencilere, yoksul ve yardıma muhtaç Mardinli ailelere yardım yaptıklarını belirten Göktekin, yüzlerce öğrenciye de burs verdiklerini anımsattı.

Vakıf olarak sosyal ve kültürel alanlarda karşılıksız hizmet, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı geliştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Göktekin, ihtiyaç sahiplerine daha çok katkı sağlamak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı. Göktekin, Park Zirve Tesisleri civarında devasa bir tesis kuruluşu için çalışmaların sürdüğünü de belirterek, "Son derece donanımlı bir tesis kuruyoruz. Her türlü etkinliğin yapılabileceği tesisimiz bittikten sonra, bu tür toplantıları da kendi yerimizde yapacağız" dedi.

Oldukça samimi bir ortamda geçen gecede ÇÜ Anatomi Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof.Dr. A.Hilmi Yücel de bir konuşma yaptı. Katkılarından dolayı MARDAV'a teşekkür eden Yücel, "Bizler bugün 20 kişiyle buluştuk ama yarınlarda yüzlerce olacağız. Sağlık çalışanları oldukça zor koşullarda görev yapıyor. Kimi nöbette, kimi ameliyatta, kimi iş yoğunluğundan dolayı gelemedi. Bizler de maddi, manevi MARDAV'a destek vermeliyiz" diye konuştu.

(AB-Y) 24.02.2008 16:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title