Haberler

Manisa Büyükşehirden Çevreci Yatırım

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut olarak kullanılan vahşi depolama sisteminin yerini alacak olan katı atık bertaraf ve düzenli depolama alanına ilçelerden gelecek katı atıkların naklinde kullanılacak transfer istasyonlarının tamamlanma süreci devam ediyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut olarak kullanılan vahşi depolama sisteminin yerini alacak olan katı atık bertaraf ve düzenli depolama alanına ilçelerden gelecek katı atıkların naklinde kullanılacak transfer istasyonlarının tamamlanma süreci devam ediyor.

Gelecek kuşaklardan çevreyi emanet alan Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin çevreye yönelik yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Ahmetli'de tamamlanan katı atık transfer istasyonunu Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan ile birlikte inceledi. Katı atıkların transferinde kullanılacak olan Semitreyler'in de istasyonda denendiği inceleme sırasında transfer istasyonunun ölçüleri de kontrol edildi. Ahmetli ilçesinde yapımı tamamlanan katı atık transfer istasyonu hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanı'nın hizmete girmesi için gün sayıldığını belirterek, "Ahmetli, Turgutlu, Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre'nin çöpleri ilk etapta almaya başlayacağız. Bir kolu olan Ahmetli'de de günlük 16 ile 20 ton arasında günlük çöp çıkmakta. Bu çöpün nakliyesi 50 kilometrenin üzerinde yaklaşık 67 kilometre olduğu için küçük araçlarla taşınması zor. Hem Ahmetli ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının diyaloglarıyla bu atık transferini 5-6 araçla değil de 1 semitreyler dediğimiz arkadan yüklemeli araçlarla yüklenip kontrollü bir şekilde taşınmasını sağlayacağız" dedi.

Yapılacak taşıma sistemi ile hem çevre kirliliğinin önüne geçileceğini hem de rastgele dökümlerin önünün kesileceğini savunan Yıldırım, Ahmetli Belediye Başkanı'na oluşturdukları transfer alanı için teşekkürlerini ileterek, "Ahmetli ilçesinin atıkları buradaki kolay ve basit sistemle bizim araçlarımıza yüklenecek herhangi bir sızıntı olayı için sızıntı havuzları oluşturulacak. Buradaki sızıntı suyu ve çöp, Uzunburun'daki tesisimize götürülüp deşarjı ve bertarafı gerçekleştirilecek" dedi.

Uzunburun tesisinin ilk etapta 5 ilçenin çöpünü alacağı bir tesis olduğunu hatırlatan Yıldırım, ilerleyen sürelerde ise 17 ilçenin çöpünün bu tesise taşınacağını söyledi. İlk etapta çöpleri taşınacak olan 5 ilçe arasında Turgutlu'nun da bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, " Turgutlu'da yaklaşık 170 ton civarı günlük çöp çıkmakta. Bu çöp vahşi depolama alanında depolanmaktaydı. Uzunburun'daki tesisin tamamlanmasının ardından buradaki çöpleri de katı atık transfer istasyonu hitap edilen sistem ile transfer etmeyi planlıyoruz. Tamamlanma aşamasına gelen Turgutlu katı atık transfer istasyonunda gelen araçlar için plaka tanıma sistemi, her araç tartılacak. Araçlar buradaki rampalara çıkarak bizim semitreyler araçlarımıza yükleme yapacak. Bu alandaki sızıntılara karşı önlemler alındı, sızıntılar hiçbir yere sıçramadan toplama havuzlarında toplanarak vidanjörler vasıtasıyla tesisimize arıtıma götürülecek. 24 saat açık olan bir tesis olacak" diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Turgutlu'daki tesisin en kısa zamanda tamamlanarak hizmete alınacağını belirterek, Turgutlu'yu çöpten kurtaracaklarını kaydetti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Turgutlu Ahmetli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title