Haberler

Manavgat'ta Yaşayan Yabancılar İçin İftar

Manavgat Müftülüğü tarafından, ilçede yaşayan yabancılar için iftar programı düzenlendi.

Manavgat Müftülüğü tarafından, ilçede yaşayan yabancılar için iftar programı düzenlendi.

Bir restoranda yapılan iftara, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, din görevlileri, yerleşik Alman, İngiliz, İtalyan ve Rus misafirler ve aileleri katıldı. İftar öncesi Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Ezanla birlikte iftar yapan davetlilere İngilizce, Almanca ve Rusça sunum yapıldı.

Müftü Hasan Hayri Yaşar iftarda yaptığı konuşmada, Manavgat'ta oluşturdukları dostluk ve kardeşliğin bir ömür boyu sürmesini temenni etti.

Dili, rengi, dini, ırkı ne olursa olsun hiçbir ayrım gözetilmeden her insanın Allah katında aynı olduğunu belirten Yaşar, şöyle konuştu:

"Farklılıklarımız, düşmanlığa dayalı ayrışma ve çekişme nedeni değil, birlikte yaşadığımız toplumda birbirimizle tanışma kaynaşma ve dayanışma sebebi olarak algılamalı ve her insan karşısındakini Yunus Emre'nin ifadesiyle 'yaratılanı severiz yaratandan ötürü' prensibi ile değerlendirmelidir. Ramazan ayı kaybettiğimiz değerleri yeniden kazanmak, özümüzde var olan iyilik ve insani duyguları fiiliyata geçirmek için önemli bir fırsattır. Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum."

Yabancılar için üç yıl önce başlattıkları iftar programını bu yıl da devam ettirdiklerini anımsatan Yaşar, katılım sayısının her geçen yıl arttığını, bundan da büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

İftara katılan Alman Hans Albert Helmez, Türkiye'de 2,5 yıldır yaşadığını ve geçen sene de iftara katıldığını belirterek, organizasyondan dolayı Manavgat Müftülüğüne teşekkür etti.

Alman İra Engel de ilk defa Müslümanların iftarına katıldığını ve çok mutlu olduğunu belirterek, "Burada İslamiyet ve ramazan hakkında bilgi verildi. Burada olmak, bilgi almak çok hoşuma gitti. İslam dini hakkında önümüzdeki günlerde daha çok bilgi almak istiyorum. Burada yaşadığımız için İslam dinini ve etrafı yakından tanımak istiyorum" dedi.

İngiliz Grant Stclair Armstorng ise 2005 yılından bu yana Türkiye'de yaşadığını belirterek, "Organizasyondan çok mutlu oldum. Güzel bir ortam oldu, benim için ilginçti" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Manavgat Müftülüğü Osman Bulgurlu Ahmet Boztaş Müftü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title