Haberler

Makedonya'da Aşure Dağıtıldı

ÜSKÜP (AA) – Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki tarihi Türk Çarşısı'nda, Muharrem ayı vesilesiyle aşure dağıtıldı.

ÜSKÜP (AA) – Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki tarihi Türk Çarşısı'nda, Muharrem ayı vesilesiyle aşure dağıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Üsküp'e bağlı Çayır Belediyesi himayesinde, El Hilal Yardım Kuruluşu ve Ensar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 12 yıldır geleneksel olarak düzenlenen aşure etkinliğine, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara da katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Müdürü İbrahim Kahraman, burada yaptığı konuşmada, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin selamlarını ileterek, aşure etkinliğini 12 yıldır Üsküp'te düzenlediklerini ifade etti.

Bosna-Hersek, Macaristan, Karadağ ve Arnavutluk gibi Balkan ülkelerinde bu çalışmalarını devam ettireceklerini belirten Kahraman, "Burada kardeşlerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Mübarek ayda, Muharrem ayında paylaşmanın, yardımlaşmanın, birlikte olmanın hazzını yaşıyoruz." dedi.

El Hilal Yardım Kuruluşu Başkanı Behicuddin Şehabi de Muharrem ayı vesilesiyle 10 kazanla yaklaşık 4 bin kişiye aşure dağıtılacağını aktardı.

Ensar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Baki ise Muharrem ayının 10. gününün İslam ve insanlık tarihinde büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.

Baki, amaçlarının, birliği, kardeşliği, sevgiyi ve barışı yaşatmak olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından etkinlikte, aşure dağıtıldı ve yöresel halk oyunları sergilendi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Kahraman Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title