Haberler

Yılın Kostümü Hırkalı Ceylan'a

Nuri Bilge Ceylan, SİYAD'ın gecesine; aldığı 6 ödülün yanı sıra, törende giydiği kolları kıvrık hırkayla damgasını vurdu....

Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) 44. Türk Sineması Ödül Töreni, önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapıldı. Kar yağışı nedeniyle gecikmeli başlayan geceye katılım beklenenin altında oldu.

HIRKALI NURİ BİLGE CEYLAN

Ezgi Mola ile Sarp Apak'ın sunduğu törende; 16 dalda ödül dağıtıldı. Nuri Bilge Ceylan'ın, Cannes'dan 'Jüri Büyük Ödülü' ile dönen 'Bir Zamanlar Anadolu'da' filmi gecenin galibi oldu. Film, 'En İyi Film', 'En İyi Yönetim', 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu', 'En İyi Senaryo', 'En İyi Görüntü Yönetimi' ve 'En İyi Kurgu' ödüllerini aldı. Filmin yönetmeni Ceylan'ın, geceye takım elbise yerine kalın yün bir hırkayla katılması ise şaşkınlık yarattı. Eski tören görüntülerinin ardından, Engin Altan Düzyatan'ın, katıldığı bir programda sinema yazarlarını eleştiren açıklamaları da yayınlandı. Düzyatan'ın, "10 milyonu bir arada görmüşler mi? Bıdı bıdı yapıyorlar. Acaba hiç seti biliyorlar mı?" sözlerine tepki gösterildi.

EMEK'İ YAŞATMAK İSTERİZ

SİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Tunca Arslan ise konuyu şöyle toparladı: "Biz sanat yapımını eleştirirken kuyuya atılan gül yaprağındaki sesi arıyoruz ve para sesinden anlamıyoruz. Özgürce film çekilen ve eleştirilen bir Türkiye istiyoruz. Emek Sineması'nı istiyoruz.

"BEN, LALE MANSUR VE MUSTAFA SARIGÜL'ÜM!"

Nuri Bilge Ceylan'a 'En İyi Film' ödülünü vermek için sahneye çıkan sinema yazarı Atilla Dorsay, "Şu an ben, ben değilim" diyerek salondakileri şu sözlerle kahkahaya boğdu: "Ben bu kürsüdeyim ama ben, Lale Mansur ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'üm. Lale Mansur, Arnavutköy'deki evinden çıkarken karda kayıp düştüğü için gelemedi. Mustafa Sarıgül de kentte bir yerde kaybolduğu için katılamadı." Nuri Bilge Ceylan ise ödülünü alırken "Ödül için ve bütün o yazılar için sağ olun" demekle yetindi. Ünlü yönetmen; gazetecilerin kokteyl sırasında röportaj yapma talebini de "Ben konuşmuyorum" diyerek reddetti. Ceylan'a 'En İyi Yönetim' ödülünü verme görevini de Hatice Aslan üstlendi. Nuri Bilge'nin 'Üç Maymun' filminde başrol oynayan Aslan; "Dilerim ileride yine yönetmenim olur" dedi.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Nuri Bilge Ceylan Mustafa Sarıgül Lale Mansur Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title