Haberler

Üniversite sınavındaki bir soruda bahsi geçen Mabel Matiz, Twitter'da gündem oldu

Güncelleme:

Üniversite sınavı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi'nde şarkıcı Mabel Matiz'in Fırtınadayım şarkısında geçen bir cümlenin ne ifade ettiği soruldu. Sınavın ardından atılan binlerce tweetin ardından Mabel Matiz Twitter'da gündem oldu.

YKS'nin ilk oturumu olan TYT, bugün saat 10.15'te başladı ve 165 dakikada tamamlandı. Sınavın Tükçe testinde ise Mabel Matiz'in bir şarkısında geçen cümlenin anlamı soruldu.

"GÖZÜMÜN GÖRDÜĞÜ, GÖĞSÜMÜN BİLDİĞİ İLE BİR DEĞİL"

Sınava girenlerden alınan ilk bilgilere göre TYT Türkçe testinde "Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil" cümlesinde anlatılmak istenen nedir?" şeklinde bir soru soruldu. Soruda geçen "Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil" cümlesi ise aynı zamanda Mabel Matiz'in "Fırtınadayım" şarkısında yer alıyor. Mabel Matiz, sınavın ardından sosyal medya Twitter'da gündem oldu.

Üniversite sınavındaki bir soruda şarkısı geçen Mabel Matiz, Twitter'da gündem oldu

Bugün yapılan TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5'er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltildi.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Mabel Matiz Twitter Haberler

500

Yorumlar (18)

KAMİL:

Türkiye bu durumlara da mı düşecekti ? Ya abi , '' Göğsümün bildiği '' ne yaa ? Ben bu soruya , saçmalamışlığın doruk yapmış hali derdim ! Göğüs neyi bilir ? Var sayalım kalbi kastediyor . Kalpte bilmez ki . Beyin bilir . Bu neyin nesi be arkadaş ? Hangi ergen hazırladı acaba bu soruyu ?

39
33
yanıtYanıtla
Feribot:

Kamilcim ancak bu kadar iyi anlatilabilirdi. Göğsüne sağlık!!

yanıt15
yanıt1
Maho:

Göz görmez akıl görür mü aca ba anlatmak isteniyor, onların gözünün yağını yesinler.

yanıt0
yanıt0
ayşe:

Ülkemde sırf sistemi eleştirmek için bu tarz yorumu yapabilecek kamilleri görmek beni çok üzüyor :(

yanıt2
yanıt1
ÇUKUROVALI:

Acaba diyorum , daha önceki yıllarda böyleleri var mıydı ?

yanıt0
yanıt0
Serdar:

Kamil zaten anlasan şaşarım. Bakmak ve görmek arasındaki ilişkiyi kasdetmişler burada.

10
6
yanıtYanıtla
Feribot:

Kamil in yorumunu okuyun, adam yazmış

7
8
yanıtYanıtla
Rasat:

Kalite o kadar düştü mü yani. Zaten her 3 yilda bi sinav sistemi degisiyor yazik.

8
2
yanıtYanıtla
kamilerest:

Kaaaamiiilllleeeerrrr şunda anlayamayacak kadar zor ne var . Sınava girmemek icin 50 tane bahane sundurdular sosyal medya resmen (hepsini tenzih ederim) birçoğunun bahane kalesi gibi. Şimdi de bunu bahane ediyorlar . Bunu hangi ergen hazırladı savunmasına düştünüz . Evlatlarımıza bahaneler bulmayı değil ya da sadece at gibi sınav denen yarışa da hazırlamayın . Gerçeklerden de deyimler atasözlerini de öğretin halk, ozan dilindeki bazı cümleleri de öğretin yok neymiş türkçe zor . Zorlayacak tabi

3
3
yanıtYanıtla
KAMİL (2):

BAĞ BANA / BAHÇE SANA BAĞ BANA / DEĞME ZİNCİR KAR ETMEZ / ZÜLFÜN TELİ BAĞ BANA. . . Veya HADDEDEN GEÇMİŞ NEZAKET YAL Ü BAL OLMUŞ SANA / MEY SÜZÜLMÜŞ ŞİŞEDEN RUHSAR-I AL OLMUŞ SANA . . . . . Veya , veya GAMZE GAMZE GÜLÜVER ŞİMDİ / BENİ GÖĞSÜNE ALIVER ŞİMDİ / MEVSİMİ GELDİ SUSADIM AŞKA /BENİMLE BİR BÜTÜN OLUVER ŞİMDİ . . . Yinede diyorum . Saçma , hepten saçma . . . İnanın şu Ankara türküsü var ya : Arabada beş , evde on beş (!) Matiz den daha mantıklı . Diyeceğim , hala aynı fikirdeyim . .

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title