Haberler

Türk Dizilerinin Sezon Karnesi

Güncelleme:

'Mahir'in kimliğini açıkladığı, Kuzey'in Cemre'ye evlenme teklifi ettiği, Pargalı'nın öldüğü dört sahne; dizi sezonuna damga vurdu.

'Mahir'in kimliğini açıkladığı, Kuzey'in Cemre'ye evlenme teklifi ettiği, 'Poyraz'ın 'Polat'ın ailesini kaçırdığı ve Pargalı'nın öldüğü dört sahne; dizi sezonuna damga vurdu.

Gündelik hayattaki etkileri her sezon biraz daha artan dizilerde bir sezonu daha geride bıraktık. Yeni Aktüel; birçok akılda kalacak karakteri ve sahneyi yani sezonun 'en'lerini masaya yatırdı.

İşte en çok izlenen dört sahne:

'MAHİR'İN İTİRAFI (KARADAYI) 'Mahir' (Kenan İmirzalıoğlu), babasını içeriden çıkarabilmek için bir başka kimlikle adliyede Hakime 'Feride'yle birlikte çalışır ancak bu sırada 'Feride'ye aşık olur. Dizinin en çok izlenen sahnesiyse; 'Mahir'in kim olduğunu 'Feride'ye itiraf ettiği sahne oldu. Bu bölüm 10'un üzerinde reytingle geceyi tamamladı; 100 kişiden 26'sı bu sahneyi izledi!

BEKLENEN TEKLİF (KUZEY-GÜNEY) 'Kuzey Güney'in ikinci sezonundaki en çok konuşulan sahnesi; 'Kuzey'in (Kıvanç Tatlıtuğ), 'Cemre'ye (Öykü Karayel) evlenme teklifi ettiği sahneydi. 'Kuzey'in ilginç tiradıyla süslediği evlenme teklifi sosyal medyada da çok konuşuldu. Sahneyi televizyon başındaki 100 kişiden 18'i izledi.

'POYRAZ'IN KORKUNÇ İCRAATI (KURTLAR VADİSİ PUSU) Yıldırım Memişoğlu'nun canlandırdığı 'Poyraz', 'Polat'ın en büyük düşmanlarından biri olarak seyirci karşısına çıktı. Dizinin 191'inci bölümünde; Poyraz, 'Polat'ın annesini raylara bağladı, babasını ise diri diri gömdü. Bu sahnelerin yer aldığı bölüm en çok izlenenler arasında yer aldı.

PARGALI'NIN ÖLÜMÜ (MUHTEŞEM YÜZYIL) Okan Yalabık'ın oynadığı Pargalı İbrahim Paşa'nın ölümü; dizinin 81'inci bölümünde gerçekleşti ve en çok izlenen sahnelerden biri olarak kayda geçti.

DİZİLERİN NEFRET OBJELERİ:

KÖTÜLER

Ferhat (Kuzey Güney): Tiyatro oyuncusu Turgay Kantürk'ün canlandırdığı 'Ferhat', 'Kuzey'in belalısı olarak karşımıza çıkmıştı. 'Kuzey'e hapishanede kafayı takan 'Ferhat'; geçtiğimiz bölümlerde öldürüldü.

Savcı Turgut ( Karadayı ): 'Mahir Kara'nın en büyük düşmanı olan 'Turgut'u, Yurdaer Okur canlandırıyor. 'Turgut'; karanlık ilişkileri her bölümde biraz daha açığa çıkan, sinsi ve zeki bir savcı.

Kibrit Yasin ( Karadayı ): Rıza Kocaoğlu'nun canlandırdığı 'Kibrit Yasin' macerasına, izleyiciye antipatik gelen bir karakter olarak başladı. Ancak sonradan işler değişti; kötülüğünün içindeki iyi olma ihtimali ilgi çekmeye başladı. Kendisini hala antipatik bulan izleyiciler olduğu gibi; fanatikleri de var.

Rüstem Paşa ( Muhteşem Yüzyıl ): Ozan Güven'in canlandırdığı 'Rüstem Paşa', dizinin kötü karakter boşluğunu başarılı şekilde doldurdu. 'Rüstem Paşa', bilindiği üzere; 1544 yılında getirildiği sadrazamlık görevine 1553 yılına kadar devam etmiştir. Görevinden azledilmesinin sebebi; 'Hürrem Sultan'ın entrika ortağı olmasıdır.

ADAMLARIN HAYATI FİLM OLUR

Dünyada da böyledir; bir dizi karakteri öyle güzel yazılmıştır ki; o diziden bağımsız başka bir dizinin öyküsü haline gelebilir. İşte buna uyan dizi karakterleri:

Kuzey Tekinoğlu: Dizi abikardeş çatışması üzerinden ilerlese de; tek başına 'Kuzey'in de harika bir malzeme olduğunu kabul etmek gerekir. Üniversiteyi terk etmiş, girişimci ruhu kabarık, aşkta yüzü gülmemiş, ailesi tarafından hiçbir zaman sevilmemiş 'Kuzey'in hayatında, diziye dahil olmamış ne cevherler vardır kim bilir?

Kedi: '20 Dakika'da Bülent Emin Yarar'ın canlandırdığı 'Kedi'; her daim gizemini koruyor. Bu karaktere dizinin temposu içinde hakkıyla yer verilemiyor.

Orço: 'Pis Yedili' dizisinin bu antipatik karakteri, internette videoları en çok izlenen dizi karakterlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Bu durum, kendisinin merkezde olduğu bir dizinin izlenebileceğinin de sinyalini veriyor.

Erdal Bakkal: 'Leyla ile Mecnun'un fenomen karakteri Erdal Bakkal'ın; yeni bir muhitte, yeni karakterlerle yoluna devam edebileceğine inanan büyük bir hayran kitlesi var.

SEZONDAN NOTLAR

Sezonun en büyük çıkışını atv'nin 'Karadayı' dizisi yaptı.

Bu yılın en özgün dizisi olan 'İşler Güçler'; sosyal medyada 'Leyla ile Mecnun'dan sonra en çok konuşulan dizi oldu.

Dizi sürelerinin kısaltılması yine gündeme geldi. Bazı kanallar, 60 dakikalık diziler denedi.

Sezonun en çok konuşulan olayı ise; geçtiğimiz günlerde yaşandı. Meryem Uzerli çalışma şartlarını gerekçe gösterip rol aldığı 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinden ayrıldı.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Muhteşem Yüzyıl Hakime Feride Karadayı Aktüel Magazin Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title