Haberler

Serdar Ortaç, Ahmet Kaya'nın linç edilmesiyle ilgili pişman olduğunu söyledi

Güncelleme:

Şarkıcı Serdar Ortaç, Magazin Gazetecileri Derneği'nin 10 Şubat 1999'da düzenlediği "Yılın En İyi 10 Müzik Yıldızı Yarışması" ödül töreninde Ahmet Kaya'nın linç edilmesi ve ülkeyi terk etmeye zorlanması olayı nedeniyle çok pişman olduğunu söyledi.

Ahmet Kaya'nın, Magazin Gazetecileri Derneği'nin 10 Şubat 1999'da düzenlediği "Yılın En İyi 10 Müzik Yıldızı Yarışması" ödül töreninde "Kürtçe şarkı söylemek, klip çekmek istiyorum" ifadelerine tepki gösteren şarkıcı Serdar Ortaç, sahneye çıkıp Sibel Can'ın "Padişah" şarkısını "Bu devirde kimse sultan değil, hükümdar değil, padişah değil/ Atatürk yolunda tüm Türkiye/ bu vatan bizim/ ellerin değil" şeklinde okumuştu. Ortaç, konuk olduğu Youtube kanalı Katarsis'te o gün için pişmanlığını dile getirdi.

"ALLAH BENİM BELAMI VERSİN"

Serdar Ortaç, "O sahnede olmaktan pişmanım. O grubun içinde o anı yaşamaktan pişmanım. Allah benim belamı versin o gün orada olduğum için… Herkes diyor ki, 'çatal attın'. Hiçbir şey atmadım. Orada marş oku dediler. Binlerce kez özür diliyorum bütün Ahmet Kaya hayranlarından. En büyük pişmanlıklarımdan biridir rahmetlinin bu yaşadıklarına alet olmak. Allah benim belamı versin" dedi.

Serdar Ortaç'ın Ahmet Kaya pişmanlığı

OLAYDAN SONRA KAYA, PARİS'E GİTMİŞTİ

Ortaç, şarkının ardından 10. Yıl Marşını söyledikten sonra ise konuklar, Ahmet Kaya'yı linç etti ve çatal bıçak fırlattı. Kaya, yaşananların ardından yurt dışına gitti ve 16 Kasım 2000 tarihinin sabahında geçirdiği kalp krizi sonucu Paris'te hayatını kaybetti.

Kaynak: Snob Magazin / Magazin

Serdar Ortaç Ahmet Kaya Haberler

500

Yorumlar (43)

tükürdüğünü yalamayan herif:

yaptığından pişman olma yanındayız dik dur adamımızsın

13
80
yanıtYanıtla
boş:

boş konuşmak için varsınız yazık

yanıt11
yanıt1
abdulbaki:

ahmet kaya pkk nın sesi olarak ünlendi. son zamanlarda biraz anadolu kokusu vermeye başlamıştı ve hemen devreye pkk girdi ve adamı istemediği sözleri söyletti. o gün yapılanlar yanlıştı muhakkak, fakat kendisinin pariste Türk milletinin aleyhine olan her hadisenin içinde yer alması ve pkk nın sesi olmayı sürdürmesi onu Türk milletinin gönlünde pkk Türkücüsü olarak yer almasını temin etmiştir. vatanına sövenler ile yanyana durmanın cezasını çekti.

33
52
yanıtYanıtla
yorumcu:

adam gerçek anlamda içinden gele gele af diliyor ki en büyük erdemdir. gündemde bile yokken gerçekten pişmanlık duymasa bunu yapmaz kimse. ülkemiz her çeşidiyle güzel, önemli olan türk kürt laz çerkez bilmem ne olmak değil ki. insan olmak güzel düşünmek aynı gemide yol alırken geminin sağlam kalması için hep beraber çabalamak. kimin allah belasını versin biliyor musunuz, beraber yol aldığımız geminin dibinden delik açmaya çalışanların. . .

22
3
yanıtYanıtla
uCube:

Zaten sırf o yüzden Allah''da seni cezalandırıyor Serdar. ;)) Ama insan hatasını kabul etmesi de, büyük erdemliktir tebrik ederim seni, hatanı anlamışsın. Gerisi Allah''ın takdirine kalmış, Allah ile senin aranda diğer hesaplaşma.

15
7
yanıtYanıtla
pako:

zaten allah belanı vermiş daha ne istiyorsun gitti o günler seni takan yok artık anla

17
5
yanıtYanıtla
camış:

serdarın bunu kabul etmesi güzel. ahmet kaya da belçika da terör örgütünün paçavrasının önünde konser vermişti. o da ona pişman olmuşmuydu acaba

13
9
yanıtYanıtla
Vanlı:

Bir Ahmet Kaya Hayranı Olarak Serdar Ortaçın Özrünü Kabul Ediyorum Defalarca Özür diledi O Mahsun Kırmızı Gül neden Dilemiyor Serdar Abi Adamsın

19
2
yanıtYanıtla
ercan:

vermiş zaten vereceği kadar

12
9
yanıtYanıtla
mcelik:

malatyadan kötü adam çıkmaz serdar gardaş

10
8
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title