Haberler

Pop-Rockcu Bahadır Sağlam: "Müzik Piyasasının Yüzde 75'i Çöp"

Pop-rock yorumcusu Bahadır Sağlam, günümüzde üretilen popüler müzik şarkıları ve yorumcularının yüzde yetmiş beşinin bu işi bırakması gerektiğini öne sürerek "Müzik piyasasının yüzde 75'i çöp" ifadesini kullandı.

Pop-rock yorumcusu Bahadır Sağlam, günümüzde üretilen popüler müzik şarkıları ve yorumcularının yüzde yetmiş beşinin bu işi bırakması gerektiğini öne sürerek "Müzik piyasasının yüzde 75'i çöp" ifadesini kullandı.

Müzik dünyasının üç üniversiteli pop-rock yorumcusu Bahadır Sağlam TRT FM'de konuk olduğu Michael Kuyucu'nun programında günümüzde üretilen popüler müzik şarkıları ve yorumcularının yüzde yetmiş beşinin bu işi bırakması gerektiğini söyledi.

"TV'lerde yayınlanan müzik yarışmaların kanmayın"

"Çaresiz Şehir" adlı üçüncü teklisini yayınlayan ve müzik kariyerinde bir adım daha atan, sonuncusu 2008 yılında düzenlenen Akademi Türkiye Müzik Yarışmasının birincisi Bahadır Sağlam ilginç açıklamalarda bulundu. Akademi Türkiye yarışmasında birinci olmasına rağmen kendisine verilen albüm sözünün tutulmadığını söyleyen Sağlam, "Çok zor günler geçirdim. Bir yandan eğitimime devam ettim. Bir yandan taksicilik yaptım" dedi. Sağlam, "Televizyonlarda yayınlanan müzik yarışmalarının gençlere hiçbir şey vermediğini, aksine onların hayalleri ile oynandığını söyledi ve "eğlenmek için katılın, heveslenmeyin, umutlanmayın" çağrısında bulundu.

"Şarkımı vefat eden kız arkadaşıma yazdım"

Müzik marketlere geçen ay sunduğu "Çaresiz Şehir" adlı şarkısını yaşanmış gerçek bir hikaye üzerine bestelediğini söyleyen Bahadır Sağlam, bu şarkıyı kaybettiği, vefat eden kız arkadaşının ardından yazdığını ve şarkının klipinde de hikayenin aslına sadık kaldığını söyledi.

"Müzik dünyasının yüzde 75'i çöp"

Michael Kuyucu, önce Galatasaray Üniversitesi İletişim ve Müzik Teknolojileri bölümünü, daha sonra Haliç Üniversitesi konservatuvarını bitiren ve ardından 9 Eylül Üniversitesinde müzik öğretmenliği eğitimi alarak üç üniversiteden mezun olan Bahadır Sağlam'a "Bu işin eğitimini almış biri olarak bugünün pop müziği hakkında ne düşünüyorsun?" sorusunu sordu. Bahadır Sağlam bunun üzerine " Türkiye'de popüler oluyorsanız başarılı sayılıyorsunuz. Ne yaptığınız, yaptığınız işin iyi olması, kaliteli olması hiç önemli değil. Yapılan şarkıların sözleri, müzikleri hep aynı. Eğer elimde olsa ve bana sorsalar ben şu an piyasada olan ve müzik yapanların yüzde 25'ini tutar, kalan yüzde 75'ine gidin başka iş yapın derdim. Müzik piyasasının yüzde 75'i çöp" diyerek popüler müzik sektörünü eleştirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Türkiye Magazin Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title