Haberler

Parçalarımın Ödül Almaması Enteresan!

'Aklımda Kalanlar' isimli yeni bir albüm çıkartan Fettah Can: Sektör anlamında beklediğim ilgiyi göremiyorum.

Ebru Gündeş'ten, Sibel Can'a, Hande Yener'den, Gülben Ergen'e kadar pek çok ünlü isme verdiği şarkıları bir albümde toplayan Fettah Can, 'Aklımda Kalanlar' isimli yeni bir albüm piyasaya çıkarttı. Albüm yapmadan önce bohem bir yaşam sürdürdüğünü belirten Can, müzik hayatıyla ilgili GÜNAYDIN'a özel açıklamalar yaptı.

Daha önce başka şarkıcılar tarafından seslendirilmiş şarkılarınızı, kendi yorumunuzla yeni bir albümde topladınız. Bu fikir nasıl doğdu?

Aslında ben, yeni şarkılardan oluşan bir albüm yapmak istiyordum. Bu arada kız arkadaşım Cansu'dan (Kurtçu) eski şarkıları toplamam konusunda bir fikir geldi. Yapımcım Ahmet Çelenk de fikrimize destek oldu ve 'Aklımda Kalanlar' albümünü hazırlamaya başladık.

Hazırlık aşaması nasıl geçti?

Hangi şarkılara yer vereceğimiz konusunda doğrusu biraz zorlandık. 300'e yakın şarkının içinden seçtik. Bu şarkılar, sahnede benden en çok istenilen şarkılar arasından seçildi. Sonra stüdyo kiraladık. Belki de Türkiye'deki en hızlı albüm kaydını yaptık. 15 günde bütün kayıtlar, okumalar hepsi bitti.

RİSK ALIYORUM

Albümde hangi şarkılara yer verdiniz?

Işın Karaca'nın okuduğu 'Mandalinalar', Hande Yener'in söylediği 'Küs', 'Evlilik Sandalı', Gülben Ergen'in seslendirdiği 'Milat' ve 'Yalnızlık', Levent Yüksel'in seslendirdiği 'Bu Aşkın Katili Sensin', Demet Akalın'ın 'Yanan Ateşi Söndürdük', bir de Sezen Aksu ve Alper Narman'la birlikte yaptığımız Zeynep Casalli'nin 'Duvar' şarkısı var.

Eski şarkıların yeniden yorumlandığı albümlerin kolaya kaçmak olduğunu düşünüyor musunuz?

Kolaya kaçmak değil, hatta tam tersi risk almış oluyoruz. O şarkıları çok seven insanlar var ve ilk duydukları insandan sevmişler. Siz o şarkıya başka bir yorum getiriyorsunuz. Sizi kabullenmeme riskleri var.

Müzisyen olarak yıllardır bu piyasanın içindesiniz ancak son birkaç yıldır albüm yapıyorsunuz. Neden bu kadar beklediniz?

Şarkı yazarı olarak, Türkiye'de milyonlar satmış albümlerde şarkılarımız var. Pek çok ünlü müzisyenle çalıştım. ve hepsinde bestecilik doygunluğuna ulaştım. Ben artık şarkı yazmayacağım demiyorum ama bana heyecan verecek başka bir kulvar açmak istedim. O yüzden de sahneye çıkmaya hazır hissettiğimde böyle bir karar aldım.

Bir müzisyen olarak yeterli ilgiyi gördüğünüze inanıyor musunuz?

Dinleyici tarafından evet. Dinleyici her zaman bana o ilgiyi gösterdi. Ama sektör anlamında bunu görmüyorum açıkçası... 300 tane şarkısı olan bir adamın şarkılarından hiçbiri ödül almaması entresan değil mi? Adaletin sağlanması lazım. Bunun son yıllarda düzeldiğini ve düzeleceğini görüyorum; telif hakları yasası da değişiyor, gelişiyor. Türkiye'de müziğin çok iyi yere gideceğini düşünüyorum.

#Sayfa#

KONSERVATUVARA GİTMESEYDİM BIÇAK İMALATÇISI OLURDUM

Müziğe başlamanızda kimler etken olmuştu?

En büyük etken babamdır. Bana "Konservatuvara git" demeseydi, onunlu birlikte baba mesleğini yapar, bıçak imalatçısı olurdum.

kli p bre zilya 'da

Klibinizi neden Brezilya'da çektiniz?

Orada gökyüzünün farklı olduğunu düşünüyorum. 'Mandalinalar'ı yönetmen Burak Ertaş'la çektik. Enteresan bir yer orası benim için. Yapımcımız Ahmet Çelenk görüntüleri izleyince Riva'ya benzetti halbuki Rio'da çektik klibi.

Peki sahnede olmanın artılarını ve eksilerini değerlendirir misiniz?

Tanınır olmanın bir tane zorluğu var, o da; kaldırımda oturup sigara içememek! Artıları ise daha çok sevilmeniz ve daha çok dinlenmeniz. İnsanlar sizi ilgiyle karşılıyor. Bundan da rahatsız değilim. Şöhretin farklı bir dünyanın kapılarını açtığı kesin.

Siz kimleri dinlersiniz?

Benim kurallarım vardır. Eskiden, etkilenmemek için herkesi dinlemek istemezdim ama şimdi kulağıma ne güzel geliyorsa onu dinliyorum.

TAPTI ĞIM KADIN SEZEN

"Bazı insanları hayatın hediyesi olarak görüyorum. Bunun en büyük örneği Sezen Aksu'dur. Sezen Hanım bana, 'Sen 20 yılda bu kadar şarkı yazdın. Benim kadar zaman geçirdiğinde, neler yazacaksın' demiştir. O yüzden büyük saygı duyuyorum. Benim taptığım kadınlardan biridir. Sonuçta hediye olarak gönderilen insanlar olduğuna ve olacağına inanıyorum."

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Gülben Ergen Hande Yener Fettah Can Türkiye Magazin Haberler

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title