Haberler

Göz Kırpması ve Soğuk Bizi Zorladı!

Jeneriğiyle de çok konuşulan 'Uçurum'un yönetmeni Cem Karcı: Çekilmesi hem zor, hem pahalı bir jenerikti.

atv'nin kadın ticaretini anlatan yeni dizisi 'Uçurum'; oyuncularının hareketsiz gibi durduğu ilginç jeneriği ile de adından söz ettiriyor. Dizinin yönetmeni Cem Karcı'nın iki günde tamamladığı jeneriğin çekimleri sırasında oyuncular dakikalarca gözlerini kırpmadan, nefes bile almadan durmaya çalıştı. Senarist Kerem Deren'le birlikte farklı jenerik tiplerini araştırdıklarını söyleyen Karcı "Biz çekmesi zor bir jenerik seçtik. Bizde o teknoloji yoktu, kendi imkanlarımızla çekebilir miyiz diye biraz tereddüt etsek de; sonunda yapmaya karar verdik" dedi. Çekimleri, kameranın sallanmasını engelleyen steadicam kullanarak yaptıklarını belirten Karcı sözlerine şöyle devam etti: "Bazı nesneleri de misinalarla havaya astık. Jeneriği yan durmuş lamba, devrilmekte olan su sürahisi, yan durmuş masa, havada asılı duran elma gibi nesnelerle zenginleştirdik. Dizide 'Yaman' karakterini canlandıran Erdal Yıldız'ı da metal iplerle astık, sonra ipleri montajda sildik."

OYUNCULAR İÇİN DE GÜÇTÜ

Yönetmen Cem Karcı çekimlerde oyuncuların hareketsiz kalmaya çalıştıkları için zorlandığını belirtti. Karcı "İçeride oyuncuların göz kırpmaları, dışarıda ise soğuk nedeniyle ağızlardan buhar çıkması yüzünden sıkıntı yaşadık. Ama güzel oldu" dedi.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Kerem Deren Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title