Haberler

Erkekler İçin Yaz Rehberi

Yazı Sağlıklı Geçirmek İsteyen Erkekler Dikkat! Esquire Dergisine Göre; Erkeklerin de Kadınlar Gibi...

Kiminin beklediği, kiminin kavurucu sıcaklarından köşe bucak kaçtığı yazı yarıladık. Esquire dergisi; erkeklere yaz aylarında hem zinde, hem sağlıklı, hem de bakımlı olmalarına yardımcı olacak özel bir dosya hazırladı. Yazın neler yemeli, hangi sporları yapmalı? Havuz suyundan mikrop kapmamak için özellikle nelere dikkat etmek gerekiyor? Güneşlenirken alınması gereken önlemler neler? İşte eğlenceli ve sağlıklı bir yaz geçirmeleri için erkeklere tüyolar:

20 DAKİKA ÖNCE SÜRÜN

Elbette, tıpkı kadınlar gibi siz de bronzlaşan teniniz ile kendinizi çok daha çekici bulabilirsiniz. Ancak madalyonun diğer yüzünü de hatırlatmamızda fayda var. Yaptığınız iş; sadece yan gelip yatarak güneşlenmek olsa da, bilinçli davranarak önlem almayı unutmamalısınız.

Güneş ışınlarının en dik açıyla geldiği 11.00-15.00 saatleri arasında, dışarıda uzun süre kalmamalısınız.

Güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce, SPF faktörü yüksek olan koruyucu ürünler kullanmalısınız. Güneş ışınlarının bu zararlı etkilerinden korunmak için; hem UVA, hem de UVB'ye karşı etkili koruyucu kremler kullanmak gerekiyor.

Koruyucu kremlerin güneş ışınlarına karşı bariyer etkisi vardır ve belli aralıklarla, en az dört saatte bir yenilenmesi çok önemlidir.

Yaz aylarında kullanılan koruyucu kremlerin SPF oranının, en az 30 olması gerekir. En önemlisi de; kozmetik ürün özelliği taşımamalı.

Özellikle açık tenli ve sarışınsanız; dışarı çıkmadan önce yanınıza şapka, güneş gözlüğü ve şemsiye gibi koruyucu kalkanları almalısınız.

Güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde, şemsiye altında veya gölgelik bir yerde oturmalısınız.

Güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde güneşlenmemelisiniz.

UV IŞINLARI NEDİR?

Neredeyse her yaz başında, uzmanların dilinden düşmeyen, mutlaka uzak durmamız ve gerekli tedbirleri almamız gereken ultraviyole ışınları üçe ayrılır. Peki; UVA, UVB ve UVC olarak adlandırdığımız bu ultraviyole ışınları neye yarar, bilinçsizce güneşlenilmesi halinde cilde nasıl zararlar verir?

UVA, cildin melanin tabakasının koyulaşmasını sağlar.

UVB, derinin erken yaşlanmasına yol açar ve derideki melanositleri artırarak, bronzlaşmayı sağlar.

UVC, ozon tabakasını geçemez; dolayısıyla, en zararlı ışınlardır. Mikropları öldürücü etkisi vardır.

SÜT VE DOMATES ERKEKLERİN DOSTU

Yazın özellikle erkeklerin bolca tüketmesi gereken gıdalar şöyle:

SARIMSAK: Bu şifalı gıda; yaz aylarında sık görülen bakteri oluşumunu engelliyor.

DOMATES: Domateste bol miktarda likopen vardır. Araştırmalarda, likopenin; kalp rahatsızlıklarını ve özellikle prostat kanserini önleyen çok önemli bir görevi olduğu ortaya çıkarılmıştır.

BALIK: Omega 3 deposu olan balık; kalp hastalıklarını, bazı kanser türlerini, artrit ve depresyonu önlüyor.

BİFTEK: Kırmızı et; çinko, B12 vitamini ve demir kaynağıdır. Çinkonun; DNA üretiminden tat almaya kadar yüzlerce görevi vardır.

SÜT: Önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyumun yeterli miktarda alınmaması; kalpten osteoporoza kadar pek çok sağlık soruna neden olur. Osteoporoz, yaşlı kadınları etkileyen bir hastalık değildir. 12 erkekte bir görülen osteoporozu engellemek için, kalsiyum bakımından zengin gıdalar tüketilmeli.

BAKIMINIZDAN ÖDÜN VERMEYİN

Siz siz olun; yaz aylarında terleten güneşe, yapış yapış kumlara ya da tuzlu deniz suyuna karşı kişisel bakımınızdan ödün vermeyin. Unutmayın, sizi en doğal halinizle gören kadınlar; ne kadar bakımlı olup olmadığınızı bu aralar teste tabi tutuyor. Parfümler, vücut jelleri ve özel losyonlar yaz aylarında imdadınıza koşacaktır.

HAVUZ SUYUNDAN MİKROP KAPMAYIN!

Davetkar görünümü ve serin suyu ile yaz aylarının serinleme cennetlerinden biri olan havuzlara girmeden önce; bir değil, iki kez düşünün. Çünkü bu kışkırtıcı alan; bir anda dünyanızın kararmasına neden olabilir. Birçok kişinin aynı anda girdiği havuzların bir bakteri kaynağı olabileceği gerçeğini sakın aklınızdan çıkarmayın. Bu yüzden yaz aylarında havuz güvenliği, sağlık açısından büyük önem taşıyor. Bu noktada sağlıklı kalmak için, başta başkalarına karşı da saygılı olmak gerekiyor. Havuzu kullanmadan önce ve sonra mutlaka duşunuzu almayı ihmal etmeyin. Kendinize ve başkalarına herhangi bir hastalık bulaşmasını önlemek için; havuzun pH seviyesi hakkında bilgi sahibi olun ya da su kalitesini test eden kitlerden satın alın.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Esquire Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title