Haberler

Cinsel saldırı davasından beraat kararı alan Efecan Şenolsun, gözyaşlarına boğuldu

Güncelleme:

Elit İşcan'a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 17 yıla kadar hapisle yargılanan oyuncu Melisa Şenolsun'un abisi Efecan Şenolsun, hakkındaki suçlamalardan beraat etti. Adliyeden mutluluk gözyaşlarıyla ayrılan Şenolsun, "İtibar görme amacı ile beni kişisel ihtiraslarına ve hedeflerine alet etmişlerdir" dedi.

Efecan Şenolsun'un İstanbul Anadolu Adliyesi, 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında savcının mütalaasını değerlendiren ve son savunmaları alan mahkeme, ünlü oyuncuyu tüm suçlamalardan beraat ettirdi. Ailesi ve yakın arkadaşlarıyla geldiği adliyeden gözyaşlarıyla ayrılan oyuncu, duruşma sonrası, "Kişisel ihtiraslarına ve hırslarına dayalı iddialarıyla hayatımın iki buçuk yılını çalan Elit İşcan'a karşı verdiğim hukuki mücadeleyi kazandım." dedi.

"KASTEN MAHKEME SÜRECİNİ UZATTILAR"

Gerçek dışı kurgulara mahkemeyi ve kamuoyunu inandırmaya çalıştıklarını kaydeden Şenolsun, "Kasten mahkeme sürecinin uzamasını sağladılar. Düzenli biçimde yalanlara ve çarpıtmalara dayalı basın açıklamaları yaptılar. Mesleğimle, kişiliğimle alay eden üslupta ve dava konusuna yakışmayan ciddiyetsizlikte beyanatlarda bulundular. Bütün bu süreçte amaçlarına hizmet etmemek için, ailemi yıpratmamak adına ve hukuka olan inancımdan dolayı sessiz kaldım." diye konuştu.

Elif İşcan'ın açtığı cinsel saldırı davasında beraat kararı alan Efecen Şenolsun, gözyaşlarına boğuldu

"İTİBAR GÖRMEK İÇİN KİŞİSEL İHTİRASLARINA ALET ETTİLER"

Dava sonunda kamuoyuna seslenen oyuncu, "Elit İşçan ve etkilemeyi başardığı kadın hakları mücadelesi verdiğini düşünen bazı kişiler, sektörde yer edinme, itibar görme amacı ile beni kişisel ihtiraslarına ve hedeflerine alet etmişlerdir. Kadına karşı suçlarla ilgili var olan, benim de ailemle her zaman destekçisi olduğum toplumsal hassasiyeti, duyarlılığı istismar edip, mücadelenin içini boşaltma pahasına kampanya oluşturmaya çalıştılar." ifadesinde bulundu.

"YAŞADIĞIM KAYIP İÇİN TAZMİN YOLUNA GİDECEĞİM"

Duruşmalarda cinsiyetçi yaklaşımlar sergileyerek aleyhte algı yaratarak mahkemenin kararına etkilemek istediklerini söyleyen Şenolsun, şöyle devam etti: "Bunlar maalesef iftiralarına dayalı davayı kazanıp, ünlüler dünyasında bu alanda beklenen ilk sonucu yaratıp kendilerine yurt içi ve yurt dışında şöhret kazandırmak uğruna kadına karşı suçlarla ilgili mücadele eden kişi ve kuruluşların gücüne zarar vermeyi de göze aldılar. Adaletin tecelli etmesinden dolayı mutluyum. Ama iş ve özel hayatımda iki buçuk yıldır yaşadığım maddi-manevi büyük kaybı yargı ile tazmin yoluna gideceğimin bilinmesini isterim. Bu zor süreçte tüm duruşmalara gelerek beni hiç bir zaman yalnız bırakmayan aileme, arkadaşlarıma, ajansıma ve destek olan sevenlerime çok teşekkür ederim. Basın ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Elif İşcan'ın açtığı cinsel saldırı davasında beraat kararı alan Efecen Şenolsun, gözyaşlarına boğuldu

Elif İşcan'ın açtığı cinsel saldırı davasında beraat kararı alan Efecen Şenolsun, gözyaşlarına boğuldu

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Asliye Ceza Mahkemesi Efecan Şenolsun Elit İşcan Haberler

500

Yorumlar (18)

istanbul sözleşmesi:

bakın sonuca sözleşmenin eseri ortada insanlar iftira için neleri kullanıyor

10
8
yanıtYanıtla
Kızıldereli sözleşmesi:

Oglum bak git

yanıt2
yanıt1
a:

Arkadaş beraat etti ama ya yaşadıkları ?! ben hiç tanımam etmem, mahkemenin kararına güveniyoruz. bu durumda bu süreçte birine tacizci, tecevüzcü diye damgalamak o insanı nasıl etkiler, insan bunun etkisinden kurtulabilir mi ?. Taciz suçundan daha ağır cezayı iftira atanlar almalı. Maden bu kişi suçsuz o zaman karşı tarafın yüzde yüz iftiracı olduğu mahkemece kanıtlanmış demektir. inşallah yanlarına kalmaz

16
1
yanıtYanıtla
sivaslı:

iftira atmak çok kolay fakat sonu hiç iyi gelmezmiş

14
1
yanıtYanıtla
Nöb. Savcı:

İhbar kabul edilsin nerde sosyal mesafe nerde maske nerde hijyen Savcılar duyun sesimi ! ! !

3
11
yanıtYanıtla
Ertuğrul gazi oğlu Savcı bey:

Ne diyun la değişik

yanıt0
yanıt0
Mehmet:

Bu ülkede zenginlere sosyal mesafe ve korona tedbirleri yok. Bakınız uludağa kayak yapmaya gidenler

yanıt1
yanıt1
cenk:

bu ülkede biraz maddi değerin varsa adamda öldürsen suçsuzsun zerre inanmıyorum suçsuz olduğuna bir şekilde akladılar sonra kadın iftiracı bu ise bir mağdur oldu

6
5
yanıtYanıtla
m.r.a:

sui zan etme çocukkkkkkk

yanıt1
yanıt0
1234:

yani erkeğin iftiraya uğrama olasılığı yok öyle mi.

yanıt6
yanıt1
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title