Haberler

Ece Erken Beraat Etti

Sunucu Ece Erken, şarkıcı Demet Akalın ile sunucu Elif Güvendik'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti..

İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Ece Erken ile tarafların avukatları katıldı. Şikayetçiler Demet Akalın ve Elif Güvendik ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Ece Erken, sunucu olduğunu ve aylık gelirinin 5 bin lira olduğunu söyledi.

Erken, duruşmada yaptığı savunmasında şikayetçilerden Demet Akalın'ın arkadaşı olduğunu, Elif Güvendik'i ise tanımadığını belirterek, " Mehmet Ali Erbil'e gönderdiğim dava konusu mesajda bahsettiğim kişiler, bu şahıslar değildir. Zaten öyle bir şey olsaydı, doğrudan onlara mesaj çekerdim. Kaldı ki mesaj içeriğinde hakaret kastım da yoktur" diye konuştu.

Dava konusu mesajı Mehmet Ali Erbil'in, Demet Akalın'a gösterdiğini dile getiren Erken, "Onlar da yanlış anlamışlar ve gazeteye vermişler" dedi. Erken, dava konusu mesajda bahsettiği kişilerin Demet Akalın ve Elif Güvendik olmadığını savunarak, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Demet Akalın şikayetinden vazgeçti

Şikayetçiler Demet Akalın ve Elif Güvendik'in avukatı Mahir Işıkay ise Erken'in savunmasını kabul etmediklerini belirterek, "Mesajda suç unsurları oluşmuştur. Müvekkilim Demet Akalın şikayetinden vazgeçmiştir. Ancak diğer müvekkilim Elif Güvendik'in şikayeti devam etmektedir. Bu nedenle Akalın yönünden davanın düşürülmesine, Elif Güvendik yönünden ise sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Son sözü sorulan sanık Ece Erken, hakaret kastının olmadığını öne sürerek, "Zaten böyle bir amaç taşısam doğrudan mesaj çekerdim veya sosyal paylaşım sitelerindeki adresimde yazardım. Takipçi sayım da fazla...Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme, müşteki Demet Akalın'ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle davanın düşürülmesine hükmetti. Mahkeme, şikayetçi Elif Güvendik yönünden ise suçun yasal unsurları oluşmadığından sanık Ece Erken'in beraatine karar verdi.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Mehmet Ali Erbil Elif Güvendik Demet Akalın Ece Erken Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title