Haberler

Diyarbakır'da 'Kadın Hakları Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi' Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Diyarbakır'da Toplumsal Cinsiyet Yaklaşımını Yerel Yönetim Anlayışına Yerleştirmek İçin Bir An Önce 'Yerel Eşitlik Eylem Planı'nın Hazırlanarak Hayata Geçirilmesi Gerektiğini Söyledi.

Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Diyarbakır'da toplumsal cinsiyet yaklaşımını yerel yönetim anlayışına yerleştirmek için bir an önce 'Yerel Eşitlik Eylem Planı'nın hazırlanarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Bağlar Belediyesi, Kadın Kooperatifi ve Sıgrıd Rausing Trust Vakfı tarafından yürütülen, 'Kadın Hakları Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi' tanıtım toplantısı Diyarbakır'da yapıldı. Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, proje ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin bütün alanlarda gerçekleşmesi için farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Diyarbakır'da pek çok kadın örgütü ve yerel yönetimin kadın konusunda çeşitli kurslar düzenlediğine işaret eden Başkan Özsökmenler, "Binlerce kadın bu faaliyetlere aktif olarak katılmaktadır. Ancak kadın aktivistlerin sadece kadın sorunları konusunda ve sadece kadınların katılımı ile bu çalışmaları yapmaları yetmiyor. Bütün bir toplumda kadın-erkek eşitliği konusunda farkındalık oluşturmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini hayata geçirmek amacıyla çalışmalara hız vermek gerekiyor. Bunun ilk adımı eğitimlere ağırlık vermekse ikinci ve en önemli adımı da Diyarbakır Yerel Eşitlik Eylem Planı'nı yapmaktır" dedi.

'Kadın Hakları Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi'nin, Yerel Eşitlik Eylem Planı'nın oluşturulması için yapılacak çalışmaların ön adımları olması gerektiğini ifade eden Özsökmenler, bu amaçla eğitimlerin çeşitli kesimleri kapsamasına dikkat ettiklerini belirtti.

Daha sonra söz alan projenin gönüllü danışmanı Avukat Meral Danış Beştaş, projenin kadın haklarının gelişmesi ve toplumsal cinsiyet rolleri açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Bu eğitimlerin birçok kurum tarafından devam ettirilmesi gerektiğine işaret eden Beştaş, "Bu çok ciddi bir ihtiyaçtır. Bu projeyi yapan, yürüten ve destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çok önemli bir iş yapıyorlar. Kadın hakları eğitimi ve toplumsal cinsiyet rollerine kulak aşinalığımız var artık. Yıllardır bu konuda Diyarbakır'da ciddi adımlar atılıyor. Ama eğitim asla yetmiyor. Kadınların birçok alanda aktif olmasında bu eğitimlerin önemli bir yeri var. Eğitimlerde ulaşılmadık tek bir kadın kalmamalı" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Proje Koordinatörü Şeyda Arslantaş, "Kadının insan hakları, cinsiyet eşitliği politikaları, ayrımcılık, aktif yurttaşlık ve demokratikleşme alanlarındaki eğitim, izleme ve bilinçlendirme çalışmalarının artmasını ve kadınların siyasal ve kamusal yaşama; kent ve ülke ölçeğinde daha çok katılmalarını sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

(AYŞ-AYŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title