Haberler
BBC

Yarasa dışkısı toplarken kayaların arasına sıkışan adam 4 gün sonra kurtarıldı

Güncelleme:

Kamboçya'da, bir mağarada gübre olarak da kullanılabilen yarasa dışkısı toplarken kayaların arasına düşüp, 4 gün boyunca mahsur kalan Sum Bora 200 kurtarma görevlisinin 10 saat süren uğraşı sonucunda kurtarıldı.

Kamboçya'da, bir mağarada gübre olarak da kullanılabilen yarasa dışkısı toplarken kayaların arasına düşüp, 4 gün (96 saat) boyunca mahsur kalan Sum Bora kurtarıldı. Polis, Bora'nın düşen el fenerini almak isterken iki kayanın arasındaki boşluğa sıkıştığını açıkladı.

Ülkenin kuzeybatısındaki Battambang bölgesindeki mağarada susuz ve yiyeceksiz kalan 28 yaşındaki Sum Bora, ailesinin kendisini aramaya başlamasının ardından Salı günü bulundu.

200 kurtarma görevlisinin 10 saat süren uğraşı sonucu kurtarılan Sum Bora, hastanede tedavi altına alındı.

"YANIMDA BIÇAK OLSAYDI KENDİMİ ÖLDÜRÜRDÜM"

Khmer Times gazetesine konuşan Bora, "Hayatta kalma umudumu kaybetmiştim. Yanımda bir bıçak olsaydı kendimi öldürürdüm" dedi.

Sık sık birlikte yarasa dışkısı topladığı bir arkadaşının kendisini bulduğunu kaydeden Bora, "Her ikimiz de ufak tefeğiz ve dar geçitlerden geçebiliyoruz, dolayısıyla arkadaşım dar bir yerden uzanıp, mağaranın içinde beni bulabildi" diye konuştu.

Bora'nın eşi Keoun Sothea, eşinin baş, diz ve göğsündeki yaraların tedavi edildiğini söyledi.

Sothea ayrıca, kurtarma ekibini gönderdiği ve aileye 2500 dolar bağışladığı için Kamboçya Başbakanı Hun Sen'e teşekkür etti.

Benzer olayların önlenmesi için Chakrai Dağı'na tırmanış yasaklandı.

"Guano" olarak da bilinen yarasa dışkıları gübre olarak kullanılabiliyor. Bu dışkıların toplanması, Güneydoğu Asya'nın en yoksul ülkelerinden biri olan Kamboçya'da kazançlı bir iş.

BBC

Bora Füzesi Kamboçya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

asdas:

klostrofobisi olan biri düşse böyle adam çatlardı , ne kadar dar bir yer ben bile fotoğrafı görünce kafayı yedim

12
1
yanıtYanıtla
Hacı abiler keser:

Recep den yardım isteseydi....

4
7
yanıtYanıtla
OLDU MU?:

3. yorum: Bilimadamlari insanin 3 gün ac yasayabileceklerini söylemisler. Bu adam 4 gün yasadigina göre ya bilimadamlari yalanci ya da yarasa dışkısı ''haberdeki kelime'' yiyerek hayatta kalabilmis.

2
7
yanıtYanıtla
Bilmiyom Adamı:

bir insan su içebildiği müddetçe 60 gün aç yaşayabilir. Su da içmeezse 7 gün dayanabilir. Senin bilimadamlara biraz sallamış sanki.

yanıt2
yanıt0
erkan:

bunun filmini bile yapmışlardı. .

2
1
yanıtYanıtla
döverinnn:

eko napalım olum şimdi, biz sana sorduk mu leynnnnnnn

yanıt1
yanıt3
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title