Haberler

Mağarada 16 Saat Mahsur Kalan 2 Kişiyi Akut Ekibi Kurtardı

Muğla'nın Bodrum İlçesindeki Karaada'da Bir Mağarada 16 Saat Mahsur Kalan 2 Kişi, Akut Ekiplerince Kurtarıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Karaada'da bir mağarada 16 saat mahsur kalan 2 kişi, AKUT ekiplerince kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, tatil için Bodrum'a teyzesi Meral Yaygir'in yanına gelen Mesut Doğan Tatarhan (20), tekne ile gezi yapmak istedi. Dün akşam saatlerinde Neşet Arıkoğlu'nun (40) kaptanlığını yaptığı "Progoy 2" adlı gezi teknesi 6 kişi denize açıldı. Karaada açıklarında bir süre demirli kalan teknede bulunanlar daha sonra adaya yanaştı. Gezi teknesinden inen kaptan Neşet Arıkoğlu, Mesut Doğan Tatarhan ile arkadaşı Özden Tuncer, çamuru ve ılıcası ile ünlü mağaraya girdi. Özden Tuncer içeri girmekten

vazgeçip geri dönerken, tekne kaptanı ve Tatarhan mağaranın içerisine doğru ilerledi. Şahıslar geçen zamanda suların yükselmesi ve lambalarının akülerinin de bitmesi nedeni ile çıkışı bulamayarak içeride kaldılar. Teknede bekleyen diğer yolcular, Arıkoğlu ve Tatarhan'dan haber alamayınca durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik ekipleri mağaranın bulunduğu bölgeye gelerek arama başlattı. Olay yerine gelen Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Bodrum Belediye Başkanı

Mazlum Ağan ve Bodrum Emniyet Müdürü Yılmaz Özden de kurtarma çalışmalarına katıldı.

Mağarada mahsur kalan kişileri kurtarmak üzere Marmaris'ten yola çıkan AKUT ekibi de mağaraya geldi. Yanlarına oksijen tüpü alarak içeriye giren 7 kişilik ekip, 10 dakikalık bir çalışmanın ardından 2 kişiyi kurtardı.

Kaptan Neşet Arıkoğlu ve Mesut Tatarhan'a hazır bekletilen sağlık ekibi müdahale etti. Dışarıda bekleyenler arasında bulunan Arıkoğlu'nun eşi Damla ve Tatarhan'ın arkadaşı Özden Tuncer sevince boğuldu.

Kaymakam Abdullah Kalkan'ın teşekkür ettiği AKUT ekibinin sorumlusu Tolga Gözüm, mağara içerisinde 3 farklı girilecek bölüm olduğunu belirtti. Gözüm, "Bir tanesinin dibinin kapalı olduğunu anladık. İkincisi de çok dardı. Bizde üçüncüsünü değerlendirdik. 30 metre kadar gittiğimizde sesli temas sağladık. "Bizi kurtarın" diye seslendiler. Bir süre sonra ışıkla birlikte onlara ulaştık" dedi.

Tatarhan ve Arıkoğlu üşümeleri için battaniyeye sarılırken, kaptan Arıkoğlu, mağaraya gezmek için girdiklerini, ancak çok fazla ilerleyince yollarını kaybettiklerini söyledi. Işıkları da olmayınca yolu bulamadıklarını belirten Arıkoğlu, "Her yanımda morluklar var. İçeride çok korktum ama arkadaşıma bizi kurtaracaklarını söyledim. Şimdi yeniden doğmuş gibiyim" dedi.

Mesut Doğan Tatarhan ise, "Mağara içerisinde tek sorunumuz nefes almaktı, oksijenimiz bitmişti. Nerdeyse nefes alamıyorduk" dedi. İlk müdahalelerinin ardından deniz ambulansı ile kıyıya çıkartılan 2 kişi, karada bekleyen ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

(OU-SÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title