Haberler

Madrid: Santıago Bernabeu Stadı'nda 147. Randevu

Dünya ve İspanya Futbolunun İki Güçlü Takımı Real Madrid ve Barcelona, İspanya La Liga'nın 7. Haftasından Karşı Karşıya Gelecekler.

Dünya ve İspanya futbolunun iki güçlü takımı Real Madrid ve Barcelona, İspanya La Liga'nın 7. haftasından karşı karşıya gelecekler.

La Liga, 147. kez Real Madrid - Barcelona maçına sahne olacak. Kadrolarında dünyanın en önemli yıldız futbolcularını barındıran iki ezeli rakibin karşılaşmasını, Real Madrid'in stadyumu olan Santiego Bernabeu'da yaklaşık 98 bin taraftarın izlemesi bekleniyor. Tüm dünyanın heyecanla beklediği, tarihin en önemli ve ezeli derbilerinden biri olan ve İspanya'da 'El clasico (Klasik)' olarak tanınan maç Pazar akşamı TSİ 22.00'de başlayacak. Real Madrid'de kart cezalısı olan Brezilyalı golcü Ronaldo, Barcelona'da ise, sakatlığı devam eden Kamerunlu yıldız Samuel Eto'o bu önemli maçta forma giyemeyecekler.

Son iki sezondur kendi evinde Barcelona'yı deviren Real Madrid, yine bu maçın da favorisi olarak gösteriliyor. İspanya'da bir çok futbol otoritesi, Real Madrid'in galibiyete daha yakın olan isim olduğuna işaret ediyor. Özellik hafta içi oynanan Şampiyonlar Ligi maçlarındaki sonuçlar ile, her iki kulübün performansları hakkında bilgi sahibi olma imkanı tanıyor. Buna göre yükselişe geçen Real Madrid'e, Barcelona karşısında, saha avantajını da var sayarak, daha fazla şans tanınıyor.

Real Madrid'le Barcelona arasından bugüne kadar oynanan toplam 146 karşılaşmanın 64'ünü Real Madrid kazanırken, 53 maçta gülen taraf Barcelona oldu. İki takım arasındaki 29 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük kuramadılar. Real Madrid bu karşılaşmalarda Barcelona ağlarına toplam 248 gol atarken, Barcelona ise Real ağlarını toplam 222 kez havalandırdı.

Maç öncesi her iki takım futbolcuları da iddialı açıklamalarda bulunurken, Real Madrid Kaptanı Raul Gonzalez, Eto'o'nun yokluğunun kendileri için önemli bir fırsat olduğunu söyledi ve, "Eto'o'nun yokluğu gerçekten çok güzel. Barcelona için bu kadar önemli bir oyuncunun yokluğu üzücü fakat bizim için büyük fırsat. Ancak, Barcelona büyük bir kulüp, mutlaka Eto'o'nun yerini bu maçta dolduracak oyuncuları olacaktır" dedi.

Madrid'in Hollandalı forvet oyuncusu Ruud van Nistelrooy ise, "İlk kez bir Real Madrid - Barcelona maçına çıkıyorum. Çok heyecanlıyım. Bu anın hem benim için, hem taraftarlarımız için hem de kulübümüz için unutulmaz olmasını sağlamak için mutlaka gol atmaya çalışacağım. Özellikle hafta içi Bükreş maçında attığım golün aynısını atmak istiyorum" diye konuştu.

Öte yandan Barcelona'nın file bekçisi Victor Valdes, takımının antrenmanından sonra yaptığı basın açıklamasında, "Bu maç bizim için çok önemli, ne olursa olsun kazanmak zorundayız" dedi. Ayrıca basında çok abartılı yazıların yer aldığını iddia eden Valdes "Herkes hafta içi oynanan Şampiyonlar Ligi maçlarına bakarak yorum yapıyor. Bence basın sadece olayları abartıyor. Evet biz kaybettik, ama çok kötü bir futbol sergilediğimiz söylenemez, ayrıca bizim rakibimiz Chelsea'ydi. Bizde şuan iyi durumdayız ama nedense herkes bunun tam tersiymiş gibi göstermeye çalışıyor. Biz gereken cevabı sahada vereceğiz ve bende diyorum ki Barcelona bu maçı kazanacak" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title