Haberler

Maden-İş Genel Başkanı Akçul Açıklaması

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul, Afşin-Elbistan Termik Santrali ve kömür sahasının özelleştirilmesine ilişkin, "Sonuç ne olursa olsun sendika olarak işçilerimizin tırnağına zarar getirmeyeceğiz" dedi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul, Afşin- Elbistan Termik Santrali ve kömür sahasının özelleştirilmesine ilişkin, "Sonuç ne olursa olsun sendika olarak işçilerimizin tırnağına zarar getirmeyeceğiz" dedi.

Akçul, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar'a "hayırlı olsun" ziyaretinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afşin-Elbistan Termik Santrali ve kömür sahasının devri konusunda sürecin devam ettiğini söyledi.

Söz konusu yerle ilgili ERG Elektrik AŞ ile Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) arasında görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Akçul, şöyle devam etti:

"Her şey daha olup bitmiş değil. Devir teslim komisyonu bölgeye gelerek ayrıntılı bir şekilde inceleme yapacaklar. Şu anda kesin bir anlaşma yapılmadı. Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak her zaman özelleştirmelere karşı durduk. Bundan sonra da karşısında durmaya devam edeceğiz. A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü'nde olan durum özelleştirme değil. İşletme hakkının 20 yıllığına devredilmesi söz konusudur. Bu konuyla alakalı hukuk süreci devam etmektedir."

Afşin-Elbistan Termik Santrali ve kömür sahasının devrinin 9 bakan gördüğünü ve bu zamana kadar da sonuç alınamadığını ileri süren Akçul, "Sonuç ne olursa olsun sendika olarak işçilerimizin tırnağına zarar getirmeyeceğiz" dedi.

Akçul, EÜAŞ bünyesinde çalışan madencilerin hak kaybına uğramamasına çalışıldığını kaydetti.

Devir sözleşmesini yakından takip ettiklerini belirten Akçul, "Çalışan arkadaşlarımız istemediği takdirde firmaya geçiş yapmayacak. Devir tamamlandığı takdirde işçilerimizin bir kısmı burada kalacak ve isteyen kardeşlerimiz de nakil yolunu tercih edebilecek" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Akpınar Elbistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title