Haberler

Liseli Emine'yi Öldürene Ağırlaştırılmış Ömürboyu

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde dedesinin evinde başına sopa ve ütüyle vurulup 10 yerinden bıçaklanarak öldürülen lise öğrencisi 17 yaşındaki Emine Çetin'in katil sanığı, genç kızın babasınn marketinde çalışan 26 yaşındaki Kazım Bozyel, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

Sakine Evren Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Emine Çetin'i, öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Kazım Bozyel, bugün Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16'ıncı kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya öldürülen genç kızın annesi Yıldız Çetin, babası İbrahim Çetin, ağabeyi Musa Çetin, babaannesi Emine Çetin, sanık Bozyel'in yakınları ve her iki tarafın avukatları katıldı.

'Cinsel istismara teşebbüs, delilleri yok etmek, adam öldürme ve konut dokunulmazlığını ihlal'le suçlanan sanık Kazım Bozyel, adliyeye geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Sanık Bozyel, daha önceki duruşmalarda olduğu gibi yine suçlamaları kabul etmedi. Ancak mahkeme heyeti, sanık Bozyel'in polisteki ifadesi, cezaevindeyken yazdığı olayı anlatan mektubu ve olay yerinde yaptırılan keşifteki anlattıklarını dikkate alıp, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına mahkum etti. Bozyel, duruşmanın ardından Manisa M Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

'KINALI KUZUMU ELİMDEN ALDI'

Anne Yıldız Çetin duruşma çıkışında, "Can damarım gitti. Bir evlat kolay mı dünyaya geliyor? Sanık mahkemede, 'Ben yapmış olsaydım, kendimi kemerle tavana asardım' diyor. Biz ona ne yaptık. Onu marketimizde çalıştırıp, ekmeğimizi paylaştık. O ise kınalı kuzumu elimden aldı. Neden olayı saklıyor? Kızımı öldürmesi için neden bile yok. Hayatımda kızım Emine'den başka bir şey yok. Ona kavuşmaktan başka bir şey beklemiyorum. Mezar taşını öpmekten başka bir şey yapamıyorum. Mezar taşlarını öpüyorum ama, onun kokusu yerine toprak kokusu geliyor. Mahkemenin verdiği ceza kızımı geri getirecek mi?" diyerek gözyaşı döktü.

'ADALET YERİNİ BULDU'

Öldürülen genç kızın ailesinin avukatı Adnan Özdişçi, adaletin yerini bulduğunu belirterek şöyle dedi:

"Sanık her ne kadar karakol aşamasında, savcılık ve mahkeme huzurundaki ifadelerini ve ayrıca göndermiş olduğu ikrar mektuplarındakileri inkar etse de, mahkeme doğru kararı verdi. Sanığın iddia ettiği olaylardaki çelişkiler, olay mahallini görmeyen bir insan tarafından ortaya konması mümkün değil. Dolayısıyla sanığın cinayeti işlediği açık. Mahkeme de suçu sabit görüp, kararını verdi. Ayrıca, cezada herhangi bir sebeple indirim de uygulamadı. Adaletin yerini bulduğu kanaatindeyiz."

NELER YAŞANMIŞTI?

Emine Çetin, 13 Ağustos 2010 tarihinde marketten dinlenmek için çıktığı üst kattaki dedesinin evinde, 10 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Polisin yaptığı incelemede, genç kızın boğuşma sırasında başına sopa ve ütü ile vurulduğu, boğazının yemeniyle sıkılıp boğulduğu da belirlendi. Polis, genç kızın öldürüldüğü evin altındaki, babasına ait marketin güvenlik kamerası görüntülerini incelediğinde olay saatinde kameranın kayıt dışı bırakıldığını tespit etti. Bunun üzerine polis, 6 yıldır markette çalışan Kazım Bozyel'i gözaltına aldı. Bozyel, tutuklandı ve hakkında dava açıldı. - Manisa / Alaşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çetin Alaşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title