Haberler

Leyleklerin Profesör Babası, Leylekler Ölmesin Diye Gece Gündüz Nöbet Tutuyor

Leyleklerin profesör babası, leylekler ölmesin diye gece gündüz nöbet tutuyorBURSA - Bursa'da, emekli bir öğretim üyesi, leyleklerin göç mevsiminde elektrik telleri yüzünden ölmemeleri için her yıl nöbet tutuyor.

Leyleklerin profesör babası, leylekler ölmesin diye gece gündüz nöbet tutuyor

BURSA - Bursa'da, emekli bir öğretim üyesi, leyleklerin göç mevsiminde elektrik telleri yüzünden ölmemeleri için her yıl nöbet tutuyor.

Hayatını leyleklere adayan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İsmet Arıcı, 2004 yılından itibaren Bursa'da leyleklerin göç dönemi olan ilkbahar ve sonbaharda onbeşer gün nöbet tutuyor. Elektrik tellerine temas edip ölen leyleklerin emniyeti için göç mevsimlerinde seferber olan İsmet Arıcı, dağ bayır demeden gece gündüz leylekleri takip ediyor. Bursa'nın leyleklerin göç güzergahında olması sebebiyle adeta bu sevimli kuşlarla yatıp kalkan Arıcı, göç yolunda binlerce leyleğin telef olmasını önledi. Arıcı, elektrik dağıtım şirketi UEDAŞ ile yaptığı görüşmelerle leylek ölümlerini azaltmayı başardı. Leylekler Bursa'ya gelirken onları karşılayan ve göç ederken de uğurlayan Arıcı, leyleklerin babası olarak biliniyor.

Bursa'ya geldikten sonra kendini leyleri korumaya adadığını ifade eden Prof. İsmet Arıcı, "Bursa'ya ilk geldiğimde leylek ölümlerinin çok olduğunu gördüm. Bir şeyler yapmamız gerektiğine karar verdim. Yıllardır Bursa'da leyleklerin korunması için çalışmalar yapıyorum. Bilhassa leyleklerin geliş ve göç ediş zamanlarında onları bir ay boyunca gece gündüz takip ediyorum. UEDAŞ ile yaptığımız çalışmalarda bunu büyük ölçüde başardık. Leylekler göç zamanı elektrik tellerine temas edip ölüyorlardı. Leylekler benim hayatımın bir parçası" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İsmet Arıcı Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title