Haberler

Levent Uysal kimdir? Nişantaşı Üniversitesi kurucusu Levent Uysal nereli?

Güncelleme:

Levent Uysal kimdir? sorusu yanıt arıyor. Nişantaşı Üniversitesi'nin kurucusu olarak bilinen Levent Uysal hakkında merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik. İşte, Levent Uysal'ın hayatı ve biyografisi!

Başarılarıyla adından söz ettiren isimlerden olan Levent Uysal hakkında merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik. Levent Uysal kimdir? Nişantaşı Üniversitesi Levent Uysal nereli?

LEVENT UYSAL KİMDİR?

Levent Uysal, Türk iş adamı, girişimci ve eğitimcidir. 2010 yılında eğitime başlayan Nişantaşı Üniversitesinin Mütevelli Heyeti Başkanı ve aynı zamanda Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusudur.

29 Mayıs 1968 tarihinde dünyaya gelen Levent Uysal, Doç. Dr. Cevdet Uysal ve Fatma Uysal çiftinin Mersin'de doğan iki oğlundan büyüğüdür. Babası Doç. Dr. Cevdet Uysal, Ankara Üniversitesinden mezun olduktan sonra aynı üniversitede akademik kariyerine başlamıştır.

Türkiye'deki akademik kariyerini Almanya'da devam ettiren Cevdet Uysal, 16 yıl boyunca Stuttgart Üniversitesinde ders verdikten sonra Türkiye'ye dönerek Çukurova Üniversitesinin yapılanması için çalışmalarda bulunmuş Türkiye'nin başarılı akademisyenlerinden biridir.

Çocukluğunda dedesinin yanında zaman geçirip çalışarak ilk ticaret deneyimini kazanmış olan Levent Uysal, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi İlimler Enstitüsü Turizm İşletme Bölümü'nü kazanarak İstanbul'a gelmiştir. Üniversite eğitimi sırasında birçok öğrenci gibi çeşitli iş kollarında çalışarak iş hayatında tecrübe kazanmıştır.

EĞİTİMİ

Okuduğu bölümdeki başarılarından dolayı İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ödüllendirilen Levent Uysal, iş dünyasından aldığı eğitim bursuyla eğitim hayatını başarıyla tamamlamıştır. Mezuniyetiyle birlikte Türkiye'nin köklü şirketlerinden birinde Uzman Yardımcısı pozisyonunda yarı zamanlı çalışmaya başlayarak profesyonel iş hayatına atılmıştır. Bu pozisyonda başarıyla geçen yılların ardından Türkiye'nin en büyük telekomünikasyon şirketinde görev alarak üst düzey yöneticilik yapmıştır. Buradaki işinden ayrılarak 42 yaşında hayatında farklı bir döneme girmiş ve rahmetli babasının vasiyeti üzerine eğitime odaklanarak bu konuya ağırlık vermeye başlamıştır.

Türkiye'nin eğitim destekçilerinden olan Uysal, 2010 yılında Nişantaşı Meslek Yüksek Okulunu, 2012-2013 eğitim döneminde de Nişantaşı Üniversitesini kurmuştur. Yaklaşık 30 bin öğrencisiyle Türkiye'nin en hızlı büyüyen vakıf üniversitelerinden biri olan Nişantaşı Üniversitesi; Sadabad, Paşa, Osmanbey, Premier ve Tarabya Kampüsleri ile yeni açılmış olan Maslak 1453 Yeni Teknoloji Kampüsünü de bünyesinde barındırmaktadır. Eğitim kalitesine büyük önem veren Levent Uysal, hem kendi üniversitesine hem de eğitimle ilgili konularda Türkiye'deki her platformda, başta öğrenciler olmak üzere tüm eğitim gönüllülerine destek vermektedir. Öğrencileri ön planda tutan Uysal, 30 yıllık profesyonel iş hayatında gerçekleştirdiği ve planladığı çalışmalarla da Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam etmektedir.

ÖZEL HAYATI

İstanbul Üniversitesi'nde öğrenciyken tanıştığı ve aynı zamanda sınıf arkadaşı olan eşiyle dünya evine girmiştir. Bu evlilikten iki çocuğu olmuştur.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İstanbul Üniversitesi Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title