Haberler

Lefkoşa: Apoel'de Trabzonspor Alarmı

UEFA Kupası 2. Ön Eleme Turu'nda eşleşen Trabzonspor ile Rum futbol takımlarından Apoel'in, önce Lefkoşa'nın Rum Kesimi'nde oynanacak ilk maç ve ardından Hüseyin Aker Stadı'nda oynanacak rövanş karşılaşması öncesinde, iki takım taraftarları arasında internet üzerinde büyük bir mücadele başladı.

UEFA Kupası 2. Ön Eleme Turu'nda eşleşen Trabzonspor ile Rum futbol takımlarından Apoel'in, önce Lefkoşa'nın Rum Kesimi'nde oynanacak ilk maç ve ardından Hüseyin Aker Stadı'nda oynanacak rövanş karşılaşması öncesinde, iki takım taraftarları arasında internet üzerinde büyük bir mücadele başladı.

Haravgi Spor Gazetesi, "Apoel'in Trabzonspor'la Mücadelesi Internet Sayfalarında Tehditlerle Başladı" başlığıyla manşetten duyurduğu haberde, UEFA Kupası kuralarının çekildiği İsviçre'den, Apoel ile Trabzonspor'un eşleşmesiyle birlikte iki takım taraftarları arasında adeta bir savaş başladığını yazdı.

Gazete, "savaş alanının" bir Türk forumu olduğunu, her iki takımın fanatik taraftarlarının bu forumda karşılıklı küfürleştiklerini ve oynanacak maçlar öncesinde birbirlerine tehditler yağdırdıklarını yazdı.

Bu arada, GSP Stadı'nda dün polis, Apoel Kulübü, Kıbrıs Spor Federasyonu (KOP) ile GSP temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Trabzonspor maçında alınacak güvenlik önlemleri görüşüldü.

Apoel-Trabzonspor maçı nedeniyle Rum polisi tarafından alınacak önlemler şöyle:

"1 - Sahaya Girişler: Stada girişler saat 17.30'da başlayacak ve karşılaşmanın başlamasına yarım saat kala, 20.30'da stat kapıları kapanacak. Bu önlem; sporseverlerin stada erken girmeleri ve sıkı güvenlik kontrollerinin yapılması için alındı.

2 - Polis Kuvveti: Polis tarafından uygulanacak plan uyarınca, karşılaşmanın normal seyirde gerçekleşmesi için stat içinde ve dışında 500 polis bulunacak.

3 - Biletler: Karşılaşma günü gişelerde bilet satışı yapılmayacak. Çünkü karşılaşma günü GSP, planını uygulaması için stadı polise devredecek. Anorthosis'in Türk takımıyla geçen seneki karşılaşmasında olduğu gibi polis antiterör timleri karşılaşmadan saatler önce bütün sahayı denetim altına alacak.

4 - Metal Dedektörleri: Sporseverler, stat girişlerine ulaşmalarına birkaç metre kala metal dedektörlerinden geçecekler. Polis tarafından tehlikeli görülecek her şeye el konulacak.

5 - Çifte Polis Noktaları: GSP alanında iki polis kontrol noktası oluşturulacak. Birincisi GSP'den metrelerce uzakta olacak. Biletini göstermeyen hiç kimse, birinci polis kontrol noktasından geçemeyecek.

6 - Kıbrıslı Türk Sporseverler: Kıbrıslı Türk sporseverler, sahanın kuzey tribünlerine alınacak. Saha dışında; Apoel taraftarlarıyla temasa girmemeleri amacıyla Kıbrıslı Türk sporseverler için özel geçiş alanı oluşturulacak.

7 - Biletlerin Satışı: Maç biletlerinin Kıbrıslı sporseverlere satışı, GSP ve Apoel tarafından yapılacak, Kıbrıslı Türk sporseverler ise sadece GSP'den bilet alacak".

Öte yandan, gazeteye göre, Lefkoşa Rum Polis Müdürü Dimitris Dimitriu toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, karşılaşmanın normal şekilde gerçekleştirilebilmesi için gerekli bütün önlemlerin alınacağını belirterek, "Bize göre bu karşılaşma çok tehlikelidir. Bu nedenle çok sayıda polis görev yapacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title