Haberler

Lara Kent Parkı İhalesini, Rıxos Otellerinin Sahibi Tahmince Kazandı

Ankara-(dha)- Antalya Kemerağzı Muratpaşa Beldesi Lara Plajı Mevkiinde Yer Alan Ve Temalı Park Yapılmak Üzere Açılan Alanı, Ude Tur Yatırım İşletme Sanayii Ve Ticaret Anonim Şirketi Aldı.

ANKARA-(DHA)- Antalya Kemerağzı Muratpaşa beldesi Lara Plajı mevkiinde yer alan ve temalı park yapılmak üzere açılan alanı, Ude Tur Yatırım İşletme Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının tahsise açtığı Lara Kent Parkı için başvuran yatırımcılarla müzakereler Ankara`da yapıldı.

LARA PARK`I RIXOS`UN SAHİBİ TAHMİNCE ALDI

Daha önce ihalesi iptal edilen Antalya Lara Plajı mevkiindeki alan için 4 firma başvuruda bulundu. Müzakerenin başlangıcında, ihaleye katılacağını bildiren Yazıcı Demir-Çelik, çekildiğini açıkladı. Ude Tur, Five Mounts ve Öztaş İnşaat`ın yarıştığı müzakere, 5 milyon 220 bin YTL`den başladı. Açık artırmada Ude Tur`un 20 milyon 870 bin YTL`lik teklifinin ardından, Öztaş da müzakereden çekildi. Müzakerede, söz konusu alan, son olarak 22 milyon 720 bin YTL teklifte bulunan Ude Tur`da kaldı.

Ude Tur, Başbakan Erdoğan`ın tatilini geçirdiği Rixos Otelleri`nin de sahibi olan Fettah Tamince`nin şirketi.

İSTANBUL BOMONTİ

Daha sonra verilen aranın ardından İstanbul Bomonti Tekel Bira Fabrikası Binası da müzakereye açıldı. Limak İnşaat, Özkar İnşaat, Yazıcı Demir Çelik, IC Antbel ve Global Yatırım`ın katıldığı binanın ihalesini, 12 milyon 750 bin YTL ile Global Yatırım Holding Anonim Şirketi aldı.

İLK İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ

Turizm ve Kültür Bakanı Atilla Koç, 28 Nisan 2006`da Kamu İhale Kanunu`na riayet edilmeden yapılan ilk açık artırmada Lara Kent Parkı`nın 10.5 milyon YTL ye Nihat Özdemir`e ait Limak İnşaat firmasına verilmiş olan tahsisini, kamuoyunun tepkisi nedeniyle `ihaleye giren firma` sayısı azdır` gerekçesi ile iptal etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title