Haberler
BBC

Tüm dünya koronayla uğraşırken Kim'in derdi başka! Düşman kardeşe savaş açtı

Güncelleme:

Kuzey Kore, 2018 yılında anlaşıp sınır kent Kaesong'da Ortak İrtibat Ofisi kurduğu Güney Kore'yi yeniden "düşman" olarak nitelendirdi. Kuzey Kore, Güney Kore ile yapılan tüm iletişimini durdurma kararı aldı.

Kuzey Kore, Salı günü yerel saatle 12.00'de (TSİ 06.00) Güney Kore'yle iletişimi keseceğini duyurdu.

Ülkenin resmi haber ajansı tarafından duyurulan açıklamada Güney Kore, yeniden "düşman" olarak nitelendirildi.

Açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong'un, Güney Kore'yle Ortak İrtibat Ofisi'nin kapatılmasına yönelik uygulamaların incelenmesi talimatı verdiği de belirtildi.

KUZEY'DEN GÜNEY'E "SEYİRCİ KALDIN" SUÇLAMASI

Pyongyang yönetimi son günlerde Güney Kore'yi, Kuzey Kore'den kaçanların ülke topraklarına balonlarla çeşitli propaganda broşürleri atmalarına seyirci kalmakla suçluyordu.

Kuzey Kore, Güney Kore'yle Ortak İrtibat Ofisi'ni kapatma ve tüm ortak projelere son verme tehdidinde bulunmuştu.

Güney Kore'de, Kuzey Kore sınırında balonla broşürler atma, yıllardır aktivistlerin başvurduğu bir yöntem. Kuzey Kore ise bu eylemi kendisine yönelik bir saldırı olarak nitelendiriyor.

Tüm dünya koronayla uğraşırken Kim'in derdi başka! Düşman kardeşe savaş açtı

2018'DE ORTAK OFİS OLUŞTURULMUŞTU

Güney Kore lideri Moon Jae-in ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un 2018'de yaptıkları görüşmede Kuzey Kore'nin sınır kenti Kaesong'da Ortak İrtibat Ofisi oluşturma kararı almıştı.

Ofis Ocak ayında koronavirüs salgını önlemleri kapsamında geçici olarak kapatılmış olsa da iki ülke arasındaki temas trafiği Pazartesi gününe kadar sürmüştü.

İki ülke yetkilileri bu ofis aracılığıyla her gün saat 09.00 ve 17.00'de iki kez görüşüyordu.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı Pazartesi günü 21 aydır ilk kez Kuzey Kore yetkililerinin açtıkları telefona çıkmadığını söylemişlerdi.

BBC

Güney Kore Kuzey Kore Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title