Haberler

YAĞIŞLARIN ARDINDAN TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA KALDI

Güncelleme:

KÜTAHYA'nın Domaniç ilçesinde sağanak yağmurun ardından dereler taşarken yüzlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı.

KÜTAHYA'nın Domaniç ilçesinde sağanak yağmurun ardından dereler taşarken yüzlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Karaköy'de koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olan piknik ve balık tesisi de sular altında kalırken, bölgede hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Domaniç ilçesine bağlı Domurköy, Çakıl, Ilıcaksu, Bükerler, Çiftlik, Aksu, Çokköy, Karaköy, Kozcağız, Güney ve Saruhanlar köylerinde sağanak yağmurun ardından bir çok derede taşkın meydana geldi. Derelerin çevresinde bulunan tarım arazileri ise sular altında kaldı. Saruhanlar köyünde bir sera kullanılamaz hale geldi. Karaköy'de Recep Özdemir'e ait ve koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olan piknik ile balık tesisside taşkından zarar gördü. İşletme sahibi Recep Özdemir, 15 yıldır böyle bir taşkın yaşamadıklarını belirterek, 'İşletmemiz pandemiden dolayı zaten zarar gördü. Bir de afetten dolayı da baya bir zarar gördük. 15 yıl önce de böyle bir taşkın yaşamıştık. Piknik alanımız, balık havuzlarımız, masa sandalyelerimiz selden zarar gördü' dedi.

Derelerin ıslah edilmesi gerektiğini ifade eden Çakıl köyü Muhtarı Gökhan Okumuş ise 'Son birkaç yıldır böyle bir yağış ile karşılaşmaktık ama son yağışlarla birlikte dere boyunda ki bütün köyler de tarım arazileri selden zarar gördü. Devlet büyüklerinden bu zararın giderilmesi için yardım bekliyoruz' şeklinde konuştu. Domaniç İlçe Gıda, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de bölge de hasar tespit çalışmalarına başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hisarcık Domaniç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title