Haberler

"Küreselleşme, Neo-liberalizm ve Kemalizm" Konferansı

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (Tümöd) Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, İnsanın Dünyaya Hangi Pencereden Bakarsa Baksın, Küreselleşmede Mutlaka Kendine Bir Şeyler Bulabileceğini Söyledi.

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMÖD) Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, insanın dünyaya hangi pencereden bakarsa baksın, küreselleşmede mutlaka kendine bir şeyler bulabileceğini söyledi.

Işıklı, Eğitim-İş Adana Şubesi'nce düzenlenen "Küreselleşme, Neo-Liberalizm ve Kemalizm" konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sorunlarını bilmek için küresel tabloya bakılması gerektiğini ifade etti. "Çağımız pazarlama çağı. İnsan dünyaya nereden bakarsa baksın, küreselleşmede kendine bir şeyler bulabilir" diyen Işıklı, "İdeolojilerde de küreselleşme vardır. Örneğin; Marksizm ideolojisinde 'Dünyanın bütün işçileri birleşin' mesajı veriliyor. Mustafa Kemal Atatürk de en büyük küreselleşmecilerdendir. O da 'Bizim mücadelemiz tüm mazlum milletler içindir' sözünü söylemiştir. Günümüz küreselleşmesi de çarpık bir küreselleşmedir. Dünya öyle biçimlenmiş ve ona göre yönetiliyor. Bunu yapmak için de önce ülkeler borçlandırılıyor. Daha sonra limanların satışını, tarım alanlarının kullanımını ve işçilerin alacağı maaşı IMF belirlemeye çalışıyor. Kurulmak istenen yeni dünyanın hangi ideoloji üzerine kurulacağı merak ediliyor. Bizim Mustafa Kemalimiz vardır ve sosyal devlet anlayışı vardır" diye konuştu.

Işıklı, özel okullarda Atatürk köşesinin bulundurulması zorunluluğunun da kaldırılmak istendiğini savunarak, "Avrupa'ya şirin gözükmek için okullarda Atatürk köşesinin kaldırılması vahim bir yanlıştır. Ayrıca bizi almayacaklar. Bunu Almanya Başbakanı Angela Merkel de söylüyor" dedi.

Sabancı Anadolu Tekstil Meslek Lisesi salonundaki konferansı; Eğitim-İş Şube Başkanı İrfan Irmak, sendikaya üye öğretmenler ve çok sayıda vatandaş izledi.

(YK-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title