Haberler

Küre'de Geleneksel Pilav Şöleni

Kastamonu’nun Küre ilçesine bağlı Ersizlerdere köyünde her yıl bayramlarda yapılan pilav şöleninin 19.’su bu yıl da gerçekleştirildi .

Kastamonu'nun Küre ilçesine bağlı Ersizlerdere köyünde her yıl bayramlarda yapılan pilav şöleninin 19.'su bu yıl da gerçekleştirildi .

Pilav Şölenine, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, CHP İlçe Başkanı Uğur Şen, parti yöneticileri, Küre eski Belediye Başkanı Ahmet Demirtaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Ersizlerdere Köyü Muhtarı Ahmet Yılmaz, Ersizlerdere Dernek Başkanı Mustafa Çağır, Kastamonu ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar katıldı. Muhtar Yılmaz ve Başkan Çağır'ın kapıda karşıladığı şölende davetlilere, tavuklu pilav, çorba ve yöresel yiyecekler ikram edildi.

Ersizlerdere Muhtarı Ahmet Yılmaz da yaptığı açıklamada, her yıl düzenlenen bayramlaşma ve pilav şölenlerinin kaynaşma, dayanışmaya olduğu gibi gurbetçilerle sıladakilerin buluşmasına de vesile olduğunu belirtti. Yılmaz, "Yörelerindeki akraba ve dostlarıyla da bir araya gelmenin heyecanını yaşayan vatandaşlar, tatilin tadını memleketlerinde çıkarıyorlar" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamil Aydınlı Kastamonu Küre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title