Haberler

Kuraklık Bingöl'ün içme suyunu yüzde 32'i azalttı, başkan tasarruf çağrısında bulundu

Güncelleme:

- Kuraklık Bingöl'ün içme suyunu yüzde 32'i azalttı, başkan tasarruf çağrısında bulundu -Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, -" Kuyularımızda yüzde 32 gibi bir azalma söz konusu" -"Lütfen suyu çok daha tasarruflu bir şekilde kullanalım" -"Karlıova ilçesinden getirilecek olan ilave kaynak su...

- Kuraklık Bingöl'ün içme suyunu yüzde 32'i azalttı, başkan tasarruf çağrısında bulundu

- Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan,

-" Kuyularımızda yüzde 32 gibi bir azalma söz konusu"

-"Lütfen suyu çok daha tasarruflu bir şekilde kullanalım"

- "Karlıova ilçesinden getirilecek olan ilave kaynak su ile 2050 yılına kadar Bingöl'ün su sorunu olmayacak"

BİNGÖL - Son yıllarda çok önemli bir kuraklık riski ile karşı karşıya kaldıklarını ve içme suyu kuyularında yüzde 32 azalmanın söz konusu olduğunu belirten Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, "Buna bağlı olarak özellikle vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını, su kullanımı konusunda çok tasarruflu olmalarını istiyoruz" dedi.

Doğu Anadolu'nun birçok ilinde olduğu gibi Bingöl'de de bu yıl yetersiz yağışlar nedeniyle kuraklık yaşanmaya başladı. Yaşanan kuraklıkla beraber göletlerdeki sular çekilirken, içme sularında da azalma meydana geldi. İçme sularındaki azalma nedeniyle Bingöl Belediyesi, vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulunmuş ve programlı olarak su kesintilerinin yaşanacağını duyurmuştu. Belediye Başkanı Erdal Arıkan'da içme suyu kuyularında yüzde 32'lik bir azalma olduğunu belirterek vatandaşlardan suyu tasarruflu kullanmaları konusunda uyardı.

"Lütfen suyu çok daha tasarruflu bir şekilde kullanalım"

Vatandaşlara tasarruf çağrısında bulunan Belediye Başkanı Erdal Arıkan, "Son yıllarda çok önemli bir kuraklık riski ile karşı karşıyayız. Özellikle bütün ülkemiz ve bölgemizde bu kuraklığı hissediyoruz. Kuraklık riski olan iller arasında biz özellikle şiddetli kuraklık yaşıyoruz. Bu anlamda bizim içme suyu kuyularımızda yüzde 32 gibi bir azalma söz konusu. Buna bağlı olarak özellikle vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını, su kullanımı konusunda çok tasarruflu olmalarını istiyoruz. Bunun içinde bizim içme suyu ilave kaynak çalışmalarımız var. 29 Haziran'da proje ihalesini yaptık, inşallah yapım ihalesini de hızlı bir şekilde yaparak bu ilave suyun Bingöl'ümüze getirilerek en azından mevcut sıkıntıyı gidermiş olacağız. Lütfen suyu çok daha tasarruflu bir şekilde kullanalım, bu riskli dönemi hep beraber sıkıntısız bir şekilde atlatalım" şeklinde konuştu.

"İlave su ile 2050 yılına kadar su sorunu çözülecek"

Karlıova ilçesinden getirilecek olan ilave kaynak su ile 2050 yılına kadar Bingöl'ün su sorunu olmayacağını vurgulayan Arıkan, " Karlıova'daki gelecek olan suyumuz mevcut suyumuza denk bir su. Bu su buraya gelirse kuraklık riski de kalkarsa Bingöl'ümüze çok uzun yıllar bu suyu sağlamış olacağız. Bu sıkıntıyı da gidermiş olacağız. Bingöl'ün artık 2050 yılına kadar içme suyu ile ilgili bir sorunu kalmayacak. Karlıova Kaynak ve Bahçe köylerinden mevcut kaynağımıza 15 kilometre bir uzaklıkta. Bu suyumuzu da inşallah önceki kaynağımıza ilave ederek Bingöl'ü rahatlatmış olacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erdal Arıkan Karlıova Bingöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title