Haberler

"Kur'an kursuna katılan öğrenciler okullarında da başarılı"

Edirne'de Kur'an kurslarına katılan öğrencilerin okuldaki derslerinde gösterdiği başarı takip ediliyor.

Edirne'de Kur'an kurslarına katılan öğrencilerin okuldaki derslerinde gösterdiği başarı takip ediliyor.

Mevlana Camisi'nde Kur'an kurslarının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende hafızlık kursu, şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında başarıya giren öğrenciler ödüllendirildi.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, gazetecilere yaptığı açıklama, kurslarda disiplinli ve başarılı bir çalışma yapıldığını söyledi.

Edirne ve ilçelerinde 4 bin öğrencinin yaz döneminde Kur'an kursuna başlayacağını belirten Üzüm, "Biz güzel bir uyulama yapıyoruz. Kurslara gelen öğrencilerin okullarında derslerinde gösterdiği başarıyı, okullarına devam alışkanlığını da kontrol ediyoruz. Kurslarımızda çok küçük yaşlarda hafızlığını bitirip, okuldaki derslerinde taktir alan öğrencilerimiz var. Kur'an kursuna katılan öğrenciler okullarında da başarılı. Öğrencilerimiz dinin hayatın her alanında her anında olduğunu öğreniyorlar." diye konuştu.

Kur'an ve hafızlık kurslarının tarihte de önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Üzüm, şunları kaydetti:

"Osmanlıda, Fatih Sultan Mehmet Han 9 yaşında hafız olmuş, İbni Sina Kur-an'ı Kerim'i 6 ayda hıfzetmiş. Bizim de kurslar yardımıyla 8 ayda Kur-an'ı Kerim'i ezberleyen öğrencimiz var. Öğrencilerimizde hem bu anlamda hem de akademik olarak güzel başarıları var. Tarihimizde hafızlıkla buluşanlar sanat, estetik ve mimari alanında daha başarılı olmuş.

Tarihimizde birçok bilim insanımız hafızdır ve bunlar dünyada çok başarılı seviyelere ulaşarak medeniyette önemli yapı taşlarını oluşturmuşlar.

Selimiye İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Büşra Bulut (11) her yaz Kur-an kurslarına devam ettiğini söyledi.

Derslerinin çok iyi olduğunu belirten Bulut, "Kur-an'ı Kerim'den 140 sayfa ezberledim. Kurslar bana çok katkı sağladı. Derslerim daha da iyi oldu. Bu yıl takdir aldım, gelecekte astronot olmak istiyorum." dedi.

Selimiye İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Nur Sena Dureli (12) de Kur-an kursunun sosyal anlamda da kendisine çok şey kattığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah Üzüm Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title