Haberler

Zeynep Tanbay Dans Projesi 10. Yılında!

ZTDP 10. Yıl Özel Dans Gösterisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 26 Mart 2011, Cumartesi ve 28 Mart 2011, Pazartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda; 28 Nisan 2011, Perşembe günü ise Kartal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kurulduğu 2000 yılında bu yana öncü, yenilikçi ve sağlam sanatsal kimliğiyle neredeyse her yıl yeni projeler üreterek, tutkulu bir seyirci kitlesi yaratmayı başaran ZTDP, 10 yıldır sürekliliğini devam ettirerek, dans alanında Türkiye'deki önemli bir boşluğu doldurdu. 2002 yılından beri ZTDP'nin sponsorluğunu üstlenmiş olan Akbank, Türkiye'de ilk defa dansın özel bir kurum tarafından sürekli desteklenmesinin yolunu açtı. Önceleri proje bazında farklı dansçılar angaje eden ZTDP, 2005-2006 sezonundan itibaren Akbank Sanat'ın çatısı altında, kadrolu dansçılarıyla sabit ve sürekliliği olan bir yapılanmaya geçti. Özgün repertuarıyla hem yurtiçi, hem de yurtdışında da geniş bir izleyici kitlesine ulaşarak aranılan bir topluluk haline geldi. Akbank Sanat'ın sponsorluğunda çalışmalarını sürdüren ZTDP, koreografisini Zeynep Tanbay'ın hazırlamış olduğu "4 Ayak", "Stravinsky – Vivaldi" ve "Araz" projeleriyle önemli kitlelere ulaştı.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title