Haberler

Sivas'ta Kardeşlerden Motosiklet Tamiri

Güncelleme:

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde oto tamirciliği yapan iki kardeş, hurda olarak satın aldıkları motosikletleri tamir ederek yeniden kullanılabilir hale getiriyor. Kardeşler, tamir ettikleri klasik motosikletleri dükkanlarında sergiliyor.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde oto tamirciliği yapan iki kardeş, hurda olarak satın aldıkları motosikletleri tamir ederek yeniden kullanılabilir hale getiriyor.

Şarkışla Yeni Sanayi'de oto tamir ustası Murat (29) ve Tayfun Dinç (22) kardeşler, çocuk yaşlarda başlayan klasik motosiklet tutkusunu sürdürüyor.

Bugüne kadar çok sayıda hurda motosikleti tamir eden Dinç kardeşler, Yozgat'ın Boğazlayan ilçesi ve Şarkışla'dan satın alıp tamir ettikleri 1963, 1965 ve 1982 model üç motosikleti de dükkanlarında sergiliyor.

Murat Dinç, AA muhabirine, motosikletlere olan tutkularının çocuk yaşlarda başladığını söyledi.

Oto tamirciliğine başladıktan sonra klasik motosikletlerden oluşan bir koleksiyon oluşturma hedefiyle yola çıktıklarını belirten Dinç, 3 yıl önce Yozgat'ın Boğazlayan ilçesinde 1963 model motosiklet bularak satın aldıklarını ifade etti.

Dinç, adeta hurda konumunda olan motosikleti kardeşiyle tamir ettiğini anlatarak, "Motosikleti elimizden geldiğince toparladık ve çalıştırdık. Nostaljik şekilde dükkanımızda duruyor ve düzenli olarak bakımlarını yapıyoruz." dedi.

Daha sonra Şarkışla ilçesinde 1965 model ve 1982 model iki motosiklet daha bulduklarını dile getiren Dinç, klasik motosikletlerin iş yerlerine gelen müşterilerin de dikkatini çektiğini vurgulayarak, "Manevi değerleri çok, haftada birkaç defa çalıştırıp seslerini dinlerim. Huzur veriyor, güzel bir şey yeni motorlarla kesinlikle kıyaslanamaz." diye konuştu.

Tayfun Dinç ise ağabeyi ve kendisinde küçük yaşlardan beri motosiklet tutkusu olduğunu söyledi.

Bu tutkularını koleksiyona dönüştürmek istediklerini belirten Dinç, hurda motosikletleri tamir ettiklerini ve bazılarını sergilediklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Motosiklet Şarkışla Sivas Motosiklet Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title