Haberler

Rönesans Korosu, Erol Büyükburç'u Şarkılarıyla Andı

Metin Özülkü, Atilla Yelken, Oya Aksoy, Arzu Kırali ve Doğan Tanyer, Rönesans Korosu eşliğinde, Türk pop müziğinin önde gelen isimlerinden Erol Büyükburç'un şarkılarını yorumladı.

Metin Özülkü, Atilla Yelken, Oya Aksoy, Arzu Kırali ve Doğan Tanyer, Rönesans Korosu eşliğinde, Türk pop müziğinin önde gelen isimlerinden Erol Büyükburç'un şarkılarını yorumladı.

Kadıköy Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleşen anma konserinde, Erol Büyükburç'un Sema Tunç ile yaptığı son iki düeti barkovizyon eşliğinde ilk kez dinleyiciye sunuldu.

Rönesans Sanat Evi tarafından düzenlenen konsere ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan sanat evinin kurucusu Meral Güney, 15 seneden beri gerçekleştirdikleri konserlerin, son 2 yılında Erol Büyükburç'un da sahne aldığını belirterek, "Bu gece Erol Bey'i sanki bizimleymiş gibi düşünüp, onu anmak istiyoruz. Konsere önce biz çıkardık. İlk yarı söylerdik, sonra o çıkardı. Kendisi çıktığında bizi asla sahneden indirmezdi. Arkasında olup kendisine eşlik etmemizi isterdi. Bu gece de aynı şekilde olacak. Önce biz çıkacağız. Sonra onun şarkılarını birbirinden değerli sanatçılar söyleyecek" dedi.

Erol Büyükburç'un kişiliğine dair de bilgi veren Güney, "Herkes Erol Büyükburç'u şarkıcı ve sanatçı olarak tanıyor ama biz, onun insan yönünü tanıma fırsatı bulduk. Bize olan yaklaşımını, hoşgörüsünü, sevgisini, insanları kucaklamasını, mütevazılığını, utangaçlığını gördük" diye konuştu.

Meral Güney, sanatçının birbirinden güzel şarkılarıyla insanlara dokunduğunu aktararak, "Onun ölümü apansız oldu. Çünkü yapmak istediği çok şey vardı. Resim sergisi açma arzusu vardı. Çok değişik konseptlerde sanatını icra etmek istiyordu. Maalesef hepsi yarım kaldı. 79 yıl, bir ömre yetmeyen ideallerle doluydu" ifadelerini kullandı.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Türk Sanat ve Türk Halk Müziğinden çeşitli eserler de yorumlandı.

Türk pop müziği sanatçısı Erol Büyükburç, Mart ayında hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kadıköy Belediyesi Erol Büyükburç Metin Özülkü Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title